Juho-Matti Manninen juhli Vuoksella — formulaveneiden Imatran MM-osakisa päättyi selvään erävoittoon

18.6.2017 20:15
Kuva: Matti Veijalainen
Juho-Matti Mannisen uusi vene kiihtyi huippuvauhtiin sunnuntaina.
Juho-Matti Mannisen uusi vene kiihtyi huippuvauhtiin sunnuntaina.

Juho-Matti Manninen päätti rataveneiden F4-luokan MM-avauksen mahdollisimman komeasti. Ukkonen ampui sunnuntaina kunnialaukauksia, kun Mannisen uusi musta peli kiiti Imatralla Vuoksi Racen päätöspäivän päälähdön maaliin vakuuttavana voittajana.

Manninen kuittasi voitostaan 20 MM-pistettä. Kokonaissaalis Imatralta oli 37 pinnaa. Ne riittivät MM-sarjan selvään pistejohtoon.

Lauantain ensimmäisessä kilpalähdössä Manninen joutui tyytymään toiseen tilaan. Voiton vei salolainen kilpakumppani Kalle Viippo, jolla ei sunnuntaina enää kulkenut samaan tahtiin. Sunnuntain kakkonen oli tasaista työtä tehnyt Latvian Nikita Lijcs. Lauantaina Lijcs ajoi kolmanneksi suomalaiskaksikon jälkeen.

Imatran kasvatti Mannisen ensimmäistä kertaa tositoimiin päässyt kilpuri oli avauspäivänä kärsinyt vielä lastentaudeista niin, että paras teho ei koneesta irronnut. Sunnuntain harjoitukset ja aika-ajot näyttivät jo, mitä jatkossa tuleman piti. Toisessa kilpalähdössä Manninen irtosi omaan vauhtiinsa heti lähtölaiturista.

F-nelosten MM-sarjassa on tällä kaudella kolme kaksilähtöistä osakilpailua. Imatran jälkeen jatketaan Englannissa ja Liettuassa.

— Britannian kisapaikka on minulle viime vuoden EM-kisoista tuttu, mutta Liettuassa mennään tuntemattomille vesille, Manninen kertoi.

Matti Veijalainen