Lappeenrannan uusi K-Sairaala aukeaa huhtikuussa, se on yhdeksän kerrosta korkea ja sata metriä leveä

19.5.2017 6:54
Kuva: Marleena Liikkanen
K-sairaalaa rakennetaan nykyisen keskussairaalan taakse pysäköintitalon viereen.
K-sairaalaa rakennetaan nykyisen keskussairaalan taakse pysäköintitalon viereen.

Uusi K-Sairaala otetaan käyttöön Lappeenrannan Kahilanniemessä huhtikuussa. Vanhan A-tornin korkuinen ja yli sata metriä pitkä rakennus on harjakorkeudessa. Rakennus valmistuu vuoden lopulla. Työmaalla työskentelee päivittäin noin 200 ihmistä.

K-sairaalaan muuttaa kaksi osastoa Armilan kuntoutuskeskuksesta sekä vuodeosastoja keskussairaalasta. Vuodeosastot ovat nykyisiä suurempia ja niissä on pääsääntöisesti yhden hengen huoneita.

Yleis- ja erikoislääketieteen päivystystä keskitetään K-sairaalaan. Sinne tulee myös päivystysosasto.

Samalla kun toimintoja siirtyy vanhasta sairaalasta esimerkiksi korkeasta A-tornista uuteen K-sairaalaan, alkaa tyhjentyneiden osastojen ja tilojen peruskorjaus. Dialyysiosasto siirtyy tornista ensi vuonna tyhjentyviin päivystyksen tiloihin.

Eksoten terveys- ja vanhuspalvelujen johtaja Tuula Karhula kertoo, että yhteispäivystys siirtyy uuteen K-sairaalaan toukokuun toinen päivä ensi vuonna. Nykyisin Armilaan päivystykseen menneet saanevat jatkossa päivystysajan Kahilanniemeen.

— Armilaan jää vielä puolikiireellistä päivystystä ja vastaanottotoimintaa, selvittää Karhula.

Eksote rakennuttaa sairaalaa ja tekee peruskorjauksia tällä erää noin 70 miljoonan euron summalla. Tuosta runsaat 50 miljoonaa menee uudisrakennukseen.

Anne Kotiharju