Tulipalon uhriksi joutuneelle perheelle käynnistettiin avustuskeräys — ”Tämä on koskettanut koko kuntaa, ja laajemminkin”

11.5.2017 15:23 | Päivitetty: 11.5.2017 16:40
Kuva: Etelä-Karjalan pelastuslaitos
Tulipalo tuhosi omakotitalon Änkilässä vappuaamuna.
Tulipalo tuhosi omakotitalon Änkilässä vappuaamuna.

Vapunpäivänä tulipalon uhriksi joutuneelle änkiläläisperheelle on käynnistetty keräys. Keräys on vastaus kysymyksiin, joita perheen läheisille ja muillekin on viime aikoina esitetty.

— Tämä on ollut koko Simpelettä, Rautjärveä ja kuntaa laajemminkin koskettanut asia. Ihmisillä on juuri nyt voimakas tarve auttaa, kuvailee keräyksen käynnistäjä Minna Rasimus.

Tulipalo tuhosi ratsastustallia pyörittäneeltä perheeltä likipitäen koko omaisuuden. Kaikki irtaimisto ja henkilökohtaiset tavarat tuhoutuivat, mutta traagisinta oli perheen nuorimman lapsen menehtyminen tulipalossa. Keräyksellä halutaan ottaa osa käytännön asioiden taakasta muiden harteille ja antaa perheelle tilaa tehdä omaa surutyötään.

Perheen sukulainen ja paikallinen kukkakauppias, Minna Rasimus, aloitti keräyksen suunnittelun heti palon jälkeisenä päivänä. Lupien saaminen rahan keräämiselle ei ole mikään yksinkertainen toimenpide, mutta Rasimus kiittelee viranomaisia nopeasta toiminnasta.

Rasimuksen ohella keräysryhmässä on hänen työporukkansa. Rahakeräykseen päädyttiin käytännön syistä.

— Tavaroita ja vaatteita saattaisi kertyä valtavia määriä. Rahalla perhe voi itse hankkia, mitä haluaa.

Keräyksestä saa lisätietoa Minna Rasimuksen facebook-sivulta sekä facebookin Simpele-ryhmästä.

Avustuskeräys

Keräyksen järjestää Apua Hannan ja Akin perheelle -ryhmä.

Tilinumero on FI7454280820044538.

Keräys on voimassa 8.5.—7.11.2017

Keräysalueena on Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen toiminta-alue

Mari Pajari