Ulkorakennus tuhoutui tulipalossa Tienhaarassa — palon sytyttäjiksi epäillään kahta alle 10-vuotiasta lasta

4.5.2017 19:56 | Päivitetty: 4.5.2017 20:57
Kuva: Hannu Ojala
Ulkorakennus tuhoutui täysin torstai-illan tulipalossa. Palo oli myös vaarassa levitä läheiseen asuinrakennukseen.
Ulkorakennus tuhoutui täysin torstai-illan tulipalossa. Palo oli myös vaarassa levitä läheiseen asuinrakennukseen.

Noin 40-neliöinen ulkorakennus tuhoutui tulipalossa Imatralla torstai-iltana. Pelastuslaitos hälytettiin Tienhaaran alueelle kello 18.49.

Palon sytyttäjiksi epäillään kahta alle 10-vuotiasta lasta.  Päivystävä palomestari Arto Taina kertoo, että lasten epäillään sytyttäneen tulipalon ulkorakennuksen kulmalta.

Lasten epäillään käyttäneen palavaa nestettä ja sytytintä palon sytyttämiseen. Poliisipartio löysi toisen epäillyistä lapsista lähistöltä.

Ulkorakennus oli täyden palamisen vaiheessa, kun palokunta pääsi paikalle. Taina kertoo, että myös asuinrakennuksen syttyminen oli todella lähellä.

— Talon ulkoseinä oli jo niin kuuma, että sitä ei voinut paljaalla kädellä koskea. Lisäksi otsalautoja tummui ja pari ikkunaa särkyi kuumuudesta.

Pelastuslaitos ryhtyikin ensitöikseen suojaamaan asuinrakennusta lämmöltä ja liekeiltä. Noin 80-neliöinen omakotitalo säästyi lopulta isommilta vahingoilta.

Myös noin kolmen aarin edestä maastoa paloi ulkorakennuksen ympäriltä. Ulkovarastossa oli Tainan mukaan sekalaista varastotarviketta.

Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa.

Muokattu kello 20.56: Päivitetty lisätiedoilla.

Juho Maijala