Poliisioperaatio Vuoksenniskan koululla Imatralla – poliisi otti kiinni uhkauksia esittäneen pojan

25.4.2017 14:13 | Päivitetty: 25.4.2017 14:29
Kuva: Kai Skyttä
Vuoksenniskan koululla on tänään otettu koulun väkeä uhannut poika kiinni.
Vuoksenniskan koululla on tänään otettu koulun väkeä uhannut poika kiinni.

Poliisi otti kiinni väkivallalla uhanneen pojan tiistaina Vuoksenniskan koululla Imatralla. Kaakkois-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että koulun opettaja teki hälytyksen mahdollisesti väkivaltaisesta oppilaasta kello 12.39.

Yleisjohtaja Jarmo Junna Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että poika oli esittänyt suusanallisia uhkauksia koulun pihalla. Poika oli uhannut koulun henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä väkivallalla. Kukaan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Paikalle saapunut poliisipartio otti pojan kiinni koulualueen ulkopuolelta koulun lähistöltä. Häneltä ei Junnan mukaan löytynyt kiinnioton yhteydessä mitään asetta.

Vuoksenniskan koulun rehtori Lasse Tiilikka kertoo, että kyseessä oli välienselvittelytilanne. Poliisi kutsuttiin paikalle varotoimenpiteenä. Koulun oppilas oli uhkaillut väkivallalla koulun henkilökuntaan kuuluvaa henkilöä.

—Siinä oli riitatilanne. Varotoimena kutsuimme poliisin paikalle, ettei tilanne pääse eskaloitumaan.

Tiilikka kertoo, että koulun oppilaita kehotettiin kuulutuksella pysymään sisällä, kunnes tilanne rauhoittuu. Oppilaiden vanhemmille tiedotettiin tapauksesta Wilman kautta.

—Kaikki meni rauhallisesti, eikä kenellekään aiheutunut vaaraa.

Asiaa käsitellään Vuoksenniskan koululla keskiviikkona.

—Henkilöstön kanssa pidämme purkupalaverin ja oppilaiden kanssa asiaa käsitellään luokissa.

Juhana Nyman