Arkistosta: Superpesispaikasta ehdittiin jo iloita syksyllä 2006: IPV haki tärkeät pisteet Joensuusta

16.4.2017 13:14
Kuva: Seppo Rautiovaara
Punapaidat tuulettivat kotipesään syöksyvää Jouni Itävaloa kesän 2006 pelissä.
Punapaidat tuulettivat kotipesään syöksyvää Jouni Itävaloa kesän 2006 pelissä.

Karsintasarjassa kipuillut Imatran Pallo-Veikot onnistui säilyttämään paikkansa maan kärkisarjassa vuonna 2006, mutta myrskyn merkit olivat jo ilmassa. Joensuusta haettuun ratkaisevaan voittoon liittyi epävarmoja sävyjä, kun moni avainpelaajista mietti aidosti tulevaisuuttaan joukkueessa.

Lue tästä Uutisvuoksessa 18.9. julkaistu peliselostus IPV:n tuolloin viimeiseksi jääneestä Superpesis-pelistä.

IPV jatkaa pääsarjassa

Imatran Pallo-Veikot pelaa miesten Superpesiksessä myös kesällä 2007. Asialle saatiin sinetti sunnuntaina Joensuussa, kun IPV haki paikkansa jo aiemmin varmistaneen Joensuun Mailan vieraana kahden pisteen voiton jaksoin 1–0 (3–2, 0–0).

Ottelussa pelattiin tosissaan vain ensimmäinen jakso ja siinä yksi hyvä sisävuoro riitti imatralaisille jaksovoittoon. Kotijoukkue meni jokeri Mika Laukkasen lyönnillä johtoon toisen aloittavalla, mutta tasoittavallaan vierasjoukkue iski kolmesti.

Ensin Petri Tuuva saatteli flunssaisen Jarkko Raution kotiin ja heti seuraavana lyöjänä kapteeni Olli Lehtola kotiutti Jouni Itävalon. Kun vielä Marko Keskinen onnistui välilyönnillä saattelemaan Antti Kontisen kotiin, johti IPV 3–1.

Kotijoukkue nousi neljännen aloittavalla juoksun päähän Laukkasen toimesta, mutta lopullinen ratkaisu tuli kokeneen Jukka Holttisen lyöntivuorolla.

Kuva: Kalle Sipiläinen
Lukkari Toni Laakso piti pääsarjapaikan säilyttämistä tärkeänä imatralaiselle pesäpallolle.
Lukkari Toni Laakso piti pääsarjapaikan säilyttämistä tärkeänä imatralaiselle pesäpallolle.

Holttisen hyvä kotiutuslyönti painui kakkoskoppari Itävalon eteen, mutta polttoheitto napsahti lukkari Toni Laakson räpylään ennen etenijää kolmannen palon merkiksi.

Punapaidat saivatkin aloittaa voitontanssinsa sarjapaikan säilymisen merkiksi jo avausjakson päätteeksi.

— Tottakai tällä on suuri merkitys imatralaiselle pesäpallolle, lukkari Laakso totesi.

Ottelun toisesta jaksosta ei ole pahemmin kerrottavaa, sillä molemmilta joukkueilta katosi suurin into jo avausjaksolla. Jakso olikin pelailua ilman juoksuja.

Lehtolaa ei jännittänyt

Vieraiden parhaana ansaitusti palkittu kapteeni Lehtola oli huojentunut sarjapaikan säilyttyä ja totesi paukkuja jääneen alkukauden loukkaantumisesta johtuen myös kauden loppuun.

— Ei tänään ollut mitään ylimääräistä jännitystä, vaati yhden pinnan eikä edes voittoa.

Pelinjohtaja Raimo Braggekin oli raskaan kauden päätteeksi tyytyväinen viimeisen ottelun taisteluvoittoon.

— Tänään oli kaksi hyvää ulkopelijoukkuetta vastakkain ja tiedettiin, että jos JoMa ei lyö läpi niin juoksut ovat vähissä.

— Yksi vuoro riitti tänään voittoon, Bragge totesi.

Omasta tulevaisuudestaan niin Lehtola kuin Braggekin olivat vielä autuaan tietämättömiä.

— En ole vielä miettinyt tulevaa. Nyt tämä homma on hoidettu ja aletaan miettimään, Lehtola totesi.

— Imatralla on juuri alkanut seurajohdon palaveri, jossa tehdään suuria päätöksiä. Omalta kohdalta pitää siviilielämän palaset loksahtaa ensin kohdalleen ja sitten katsotaan, sopiiko pesäpallo vielä siihen mukaan. Kaikki on vielä auki, myös JoMan pelinjohtajana aiemmin toiminut Bragge pohti.

Uusia pelaajia tarvitaan

Kotijoukkueen pelinjohtaja Mikko Hylkilä oli tappioon luonnollisesti pettynyt ja totesi IPV:n voittaneen ansaitusti.

— Ei ole mukava katsella tuolta sivusta. Tänään ei löytynyt enää virtaa, haluttiin kyllä voittaa, muttei riittävästi. IPV oli ihan eri asenteella ja ansaitsi voittonsa, kesken kauden pelinjohtajaksi tullut Hylkilä kommentoi.

Vaikka Braggen jatko onkin vielä hämärän peitossa, löytyi mieheltä ideoita tulevaan ja arvosana kuluneesta kaudesta.

— Sarjakausi heikko, karsintasarja hyvä.

— Pienellä budjetilla toimittaessa ei ole varaa riskihankintoihin ja tulevalle kaudelle tarvitaan nuoria, nälkäisiä kavereita ja lisäksi yksi korkean profiilin pelaaja. Joukkue on ollut melko pitkään kasassa ja muutokset olisivat tervetulleita, Bragge tilitti.