Imatran ajoissa nähdään brittiläistä katurataosaamista — nimekäs kolmikko varmisti tulonsa

3.4.2017 21:01
Kuva: TREMAINE GREGG
Michael Rutter tuo Imatran ajoihin tuulahduksen brittiläisestä katurataosaamisesta.
Michael Rutter tuo Imatran ajoihin tuulahduksen brittiläisestä katurataosaamisesta.

Eri puolilla maailmaa ajettavissa katuratakisoissa esiintyvä saksalaistalli on varmistanut saapumisensa Imatran ajoihin ensi kesänä.

Vuoksen rannalla esiintyvät Penz13.com BMW Racing Team -tallin väreissä Michael Rutter, Dan Kneen ja Danny Webb.

Imatran ajojen tiedotteen mukaan tiimin kokenein pilotti on toisen polven kilpa-ajaja Michael Rutter. Hän täyttää tänä vuonna 45 vuotta, ja on pitkän uransa aikana menestynyt MotoGP-sarjan viissatasissa, Superbiken MM-sarjassa ja brittien omassa Superbike-sarjassa.

Maineensa Rutter on kuitenkin luonut katuradoilla. Hän on voittanut ja sijoittunut palkinnoille IoMTT-kisoissa lukemattomia kertoja, ja voittanut Macau GP:n ja Irlantilaisen Northwest 200-kilpailun useasti.

Penz13-tiimi tuo Imatralle myös tuulahduksen katuratojen mekasta Mansaarelta, josta tiimin toinen katurataspesialisti Dan Kneen on kotoisin. Douglasissa vuonna 1987 syntynyt mies lukeutuu niihin ajajiin, jotka ovat kiertäneet kuuluisan Mountain Coursen 130 mailin keskituntinopeudella.

Parhaimmillaan Kneen oli vuonna 2010 sijoittuessaan viidenneksi Supersport A-kisassa. Miehen ansioluettelossa on maininta myös Ulster GP:n voitosta vuonna 2014.

Tiimin nuorin pilotti Danny Webb ei MotoGP-sarjaa seuraaville esittelyjä kaipaa. 26-vuotias englantilainen kilpaili vuosikausia MotoGP-sarjan pikkuluokassa. Parhaimmillaan Webb oli viimeisenä kaksitahtikautena 2010 ajaen Aprilialla 125-kuutioisten MM-sarjassa kymmenenneksi.

Kolmikko esiintyy 7.—9. heinäkuuta ajettavassa Imatran ajojen superbike open -luokassa, ja todennäköisesti myös IRRC-sarjan superbikeissä.

Kanerva Jalarvo