Eksotelle uusi palvelumalli hammashoidossa: Potilaan hampaat hoidetaan kuntoon yhdellä käynnillä

11.1.2017 19:39
Kuva: Katja Juurikko
Tänä keväänä Eksote alkaa hoitaa potilaiden hampaita yhdellä hammashoitolakäynnillä. Arkistokuva.
Tänä keväänä Eksote alkaa hoitaa potilaiden hampaita yhdellä hammashoitolakäynnillä. Arkistokuva.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) alkaa hoitaa potilaiden hampaita yhdellä käynnillä. Uusi palvelumalli otetaan käyttöön Lappeenrannan keskushammashoitolassa ja Imatran hammashoitolassa maalis—huhtikuussa.

Tavoite on, että aikuisten hampaat hoidetaan yhden käyntikerran aikana. Palvelumalli kuitenkin vaatii, että asiakas voi saapua paikalle joustavasti ilmoitetun tunnin aikana ja voi tarvittaessa viipyä normaalia pidempään.

Palvelumallissa potilaalle ei anneta tarkkaa vastaanottoaikaa vaan tunti, jonka aikana hänet voidaan kutsua hammashoitolaan. Lopullinen aloitusaika määräytyy sen mukaan miten henkilökunta vapautuu aiempien asiakkaiden parista.

Käynnin alussa potilaan kanssa sovitaan mitä kaikkea käyntikerralla tehdään ja hänelle kerrotaan arvio siitä miten kauan hoitokäynti kestää.

Uusi malli vaatii asiakkaalta kännykkää, joka voi vastaanottaa tekstiviestejä. Lisäksi hoidon tarve ei saa olla suuri tai kiireellinen. Yhdellä kerralla tehdyistä hoidoista maksetaan normaali käynti- ja toimenpidemaksu.

Uuden mallin ohessa myös perinteinen ajanvaraus on yhä mahdollista. Muut Eksoten hammashoitolat jatkavat toimintaansa nykyisellä ajanvarausmallilla.

Juho Maijala