Rautjärvellä kaavaillaan Asemanseudun kirjastolle siirtoa kaupan tieltä Kuuselaan

10.1.2017 11:02
Kuva: Kai Skyttä
Uuden kaupan sijoituspaikaksi on kaavailtu kiinteistöä, jossa Asemanseudun kirjasto nyt toimii.
Uuden kaupan sijoituspaikaksi on kaavailtu kiinteistöä, jossa Asemanseudun kirjasto nyt toimii.

Rautjärven kunnassa järjestellään kovalla sykkeellä asioita Asemanseudun kauppapalveluiden säilyttämiseksi. Neuvotteluja on käyty kolmen tahon kanssa, joista yksi on nyt tulosuunnitelmissaan varsin pitkällä.

— Tällä viikolla tiloihin mahdollisesti tuleva toimija varmistaa omalta puoleltaan asian ja antaa meille kirjallisen sitoumuksen, kertoo kunnanjohtaja Harri Anttila.

Uusi kauppa toimisi todennäköisesti itsenäisten kauppiaiden muodostaman M-ketjun alla. Kesko on ilmoittanut sulkevansa Asemanseudun Siwan mahdollisesti jo helmi-maaliskuussa.

Kunta on luvannut järjestää uudelle kaupalle tilat Asemanseudulta. Kauppakäyttöön otettaisiin nykyisen kirjaston tila sekä sen vieressä oleva yksityisessä omistuksessa oleva huoneisto.

— Huoneistosta on tehty omistajalle alustava tarjous ja saatu myöntävä vastaus, kertoo Anttila.

Kirjaston on kaavailtu siirtyvän kaupan tieltä Kuuselan rivitaloilla vapaana olevaan kerhohuoneistoon. Kirjaston siirtyminen Kuuselaan ei olisi Anttilan mukaan pysyvä ratkaisu.

— Tarkoitus on seurata, löytyisikö kirjastolle muutaman vuoden päästä tilaa Asemanseudun koululta.

Kuuselan tiloissa käydään Anttilan mukaan pinnat läpi ennen kirjaston muuttoa.

— Tiloista poistetaan mahdolliset ongelmat. Rivitalo on matalaperusteinen ja tilat ovat tällä hetkellä tunkkaiset, mutta rakenteiden arvioidaan olevan niin terveet, ettei kirjaston siirtymisessä sinne ole suuria riskejä.

Kunta on sitoutunut sijoittamaan tilajärjestelyihin korkeintaan 80 000 euroa.

— Alustavan kustannusarvion mukaan tuo summa riittää kattamaan kirjaston siirron, kauppatilan hankinnan ja tarvittavat muutostyöt, kertoo Anttila.

Mikäli kauppiaan tulo varmistuu tällä viikolla, tekee Rautjärven kunnanhallitus päätöksen tarvittavista tilajärjestelyistä kokouksessaan ensi maanantaina 16. tammikuuta.

Minna Mäkinen