Neliöt nousussa Imatralla, rakennuslupien kysyntä konttaa vielä

10.1.2017 8:01

Kerrosneliöissä ja kuutioissa mitattuna rakentamisen määrä kasvoi Imatralla viime vuonna. Isoja teollisuus- ja julkisrakennuskohteita lähti liikkeelle, sekä valmistui myös.

Suurin aloitettu rakennushanke olivat Stora Enson uusi pinnoitustehdas ja rullavarasto Kaukopäässä. Teollisuusrakennuksista valmistuivat Kaukorinki Oy:n varastohalli Ensonrannantielle ja Imatran Lämmön biolämpölaitos Virasojalle.

Suuria valmistuneita rakennustöitä olivat myös Mansikkalan koulun väistötilat ja Imatran uusi teatterikiinteistö. Liikerakentamisen kärkikohteita oli Jatke Oy:n Mansikkalaan rakentama uusi liikekiinteistö.

Sisään jätettyjen rakennuslupahakemusten määrä väheni viime vuonna edelleen. Kaupungin rakennusvalvonta myönsi viime vuonna kaikkiaan vajaat 300 rakennus- ja toimenpidelupaa. Kolme neljännestä myönnetyistä luvista oli peruskorjaus-, toimenpide- ja purkulupia.

Kiinnostus omakotirakentamista kohtaan kääntyi viime vuonna hienoiseen kasvuun. Pitkästä aikaa Imatralla päästiin kaksinumeroiseen lukuun, kun uusien pientalojen rakennuslupia myönnettiin 13.

Matti Veijalainen