Sinikka Hurskainen hyväksyttiin viimein taiteilijaseuraan — suunnattomuus leimaa myös Etelä-Karjalan taidetta

31.5.2016 10:58
Kuva: Elena Liseytseva
Sinikka Hurskainen on käynyt useita taidekursseja. Hänen naivistisia töitään on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla. Ote-näyttelyssä Hurskaiselta on esillä yksi työ.
Sinikka Hurskainen on käynyt useita taidekursseja. Hänen naivistisia töitään on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla. Ote-näyttelyssä Hurskaiselta on esillä yksi työ.

Imatralainen Sinikka Hurskainen on yksi Etelä-Karjalan taiteilijaseuran kymmenestä uudesta jäsenestä. Hurskainen haki seuran jäsenyyttä kolmesti ennen myöntävää vastausta.

— Ehkä uskottavuuttani taiteilijana söivät 24 kansanedustajana viettämääni vuotta. En pahastunut siitä, etten aiemmin päässyt jäseneksi. Elämää tämä on kaikki tyynni, mutta koskaan ei kannata lannistua, Hurskainen sanoo.

Hurskaisen lisäksi taiteilijaseura hyväksyi viime vuonna pitämässään syyskokouksessa uusiksi jäseniksi Sini Kososen, Henrik Härkösen, Anni-Sofia Knuuttilan, Kaisa Koljosen, Jaakko Lahden, Ville Lehtisen, Reeta Leinosen, Natalia Montosen ja Ville Silvennoisen.

Ammattitaiteilijoiden yhdistyksen uusiin jäseniin voi tutustua Ote-näyttelyssä, joka avataan Lappeenrannassa galleria Pihatossa tiistaina kello 18.

Näyttely on katsaus eteläkarjalaisen nykytaiteen tilaan, joka ei liiemmin poikkea muusta Suomesta tai Euroopasta, sanoo Henrik Härkönen.

— Nykytaiteessa ei ole yhtä selkeää suuntausta toisin kuin esimerkiksi 1960-luvulla. Suunnattomuus kuvaa aikaamme myös taiteen osalta, kuvanveistäjä Härkönen toteaa.

Etelä-Karjalan taiteilijaseuran Ote-näyttelyn avajaiset galleria Pihatossa (Valtakatu 80, Lpr) 31.5.—2.7. Avajaiset ti 31.5. klo 18. Avoinna ti-pe klo 11—18 ja la 11—15. (24.—25.6. suljettu.)

Kati Pullinen