Vuosi sitten otettiin Ketterässä suunta kohti Mestistä — Jarno Mensosen varaan laskettiin kovat odotukset

27.3.2016 6:15
Kuva: Kai Skyttä
Jarno Mensonen luotsasi Ketterää myös ennen Italian vuottaan.
Jarno Mensonen luotsasi Ketterää myös ennen Italian vuottaan.

Imatran Ketterä tavoitteli tosissaan kohti jääkiekon Mestistä. Paluumuuttajana joukkueen luotsiksi saapuneen Jarno Mensosen niskaan kasattiin isoja toiveita. Lue Tenho Tiilikaisen juttu, joka julkaistiin Uutisvuoksessa 31.3.2015.

Jääkiekon Suomi-sarjassa pelaavan Ketterän edustusjoukkueen valmennuskuviot loksahtivat maanantaina isolta osaltaan paikalleen.

Italian pääsarjassa HC Gherdëinan joukkuetta valmentanut imatralainen Jarno Mensonen palaa Ketterän päävalmentajaksi vuoden tauon jälkeen. Ketterä ja Mensonen ovat solmineet kaksivuotisen valmentajasopimuksen.

— Palaan Ketterään hyvillä mielin. Seurassa on positiivinen vire päällä, ja se on menossa vahvasti eteenpäin. Halusin olla mukana tässä projektissa ja uskon että tulemme menestymään, Mensonen sanoo.

Päättyneen kauden päävalmentaja Jari Lifländer aloittaa seurassa uudessa urheilujohtajan tehtävässä. Urheilujohtajan toimenkuvaan kuuluvat muun muassa pelaajatarkkailu, edustusjoukkueen ja A-nuorten harjoittelun ja valmennuksen seuranta ja tukeminen, pelaajien lajitaitojen kehittäminen sekä seurayhteistyö ja akatemia-toiminta.

— On hienoa päästä tekemään jotain uutta ja katsomaan lajia uudesta näkökulmasta. Ketterässä on tapahtunut paljon positiivisia asioita ja seurassa otetaan nyt isoja askeleita eteenpäin, Lifländer miettii.

Lifländer on aiemmin toiminut myös Imatran Ketterä Juniorit ry:n valmennuspäällikkönä.

Ketterän urheilutoimi-tiimin vetäjän Turkka Partasen mukaan Lifländer toimii jatkossakin osaavana lenkkinä emoseuran ja junioriseuran välillä. Partasen mukaan myös Mensosen osaamista hyödynnetään juniorijoukkueiden valmennuksessa ja harjoittelussa ainakin vanhempien ikäluokkien osalta.

— Tavoitteemme on merkittävästi tiivistää yhteistyötä junioriorganisaation kanssa, Partanen sanoo.

Ketterän edustusjoukkueen muun valmennuksen osalta asiat ovat vielä jonkin verran auki.

— Pyrimme saamaan valmennuskuvion lopulliseen kuosiin mahdollisimman pian ja käynnistämään myös pelaajasopimusneuvottelut.

Neuvotteluja käydään viime talven kakkosvalmentajan Matti Tiaisen kanssa. Sen sijaan maalivahtivalmentaja Olli-Pekka Äijälä ei jatka ensi kaudella imatralaisen kiekkoilun parissa.

— Aloitan työt uuden työnantajan palveluksessa Suomessa huhtikuun alussa ja on seuran asia tiedottaa siitä. Muuta en voi tässä vaiheessa kertoa, Äijälä sanoo.

Ketterän edustusjoukkue aloittaa valmistautumisen tulevaan kauteen pääsiäisen jälkeen.