Korruptioaiheesta komedian pariin, Jättiläisen käsikirjoittajan uutuus nähdään myös Imatralla

24.3.2016 17:36
Kuva: Tiina Räikkönen
Onnenonkijaa esitetään Imatralla Bio Vuoksessa.
Onnenonkijaa esitetään Imatralla Bio Vuoksessa.

Kaivosyhtiö Talvivaaran vaiheisiin purautuvan Jättiläisen kynäilleen Pekko Pesosen käsikirjoittama ja Ville Jankerin ohjaama komedia Onnenonkija saapuu kotimaan ensi-iltaan pääsiäisenä - niin myös Imatralla, jossa Bio Vuoksi esittää elokuvaa pitkäperjantaista lähtien.

Onnenonkijaa on kuvailtu Suomen ensimmäiseksi blogi- ja vlogimaailmaan sijoittuvaksi elokuvaksi. Käsikirjoittaja Pesonen kertoo, että hänen alkuperäinen ajatuksensa oli kirjoittaa klassinen gold digger -komedia hieman Marilyn Monroe -leffojen hengessä.

– Pohdiskellessani, millä päähenkilön taloudelliset vaikeudet voisivat selittyä, löysin hieman yllättäen blogimaailman, hän kertoo.

Pesosesta alkoi tuntua, että lifestyle-blogien luomilla kulutusodotuksilla saattaisi olla jokin yhteys siihen, miksi entistä useammalla nuorella on nykyään maksuhäiriömerkintöjä.

– Elokuvan nauru on rakkaudellista. Päähenkilöitä ei tuomita, vaan itse asiassa he pääsevät puolustamaan vähän yllättävälläkin tavalla omia arvojaan ja maailmankuvaansa, Pesonen kuvailee.

Elokuvan pääosarooleissa nähdään Olavi Uusivirta ja Minka Kuustonen, minkä perusteella elokuvan kohdeyleisön voisi kuvitella varsin nuoreksi.

– Elokuva voi kuitenkin olla palkitseva sellaisellekin, joka ei blogiyhteisöä tunne, Pesonen sanoo.

Pesonen käsikirjoitti Onnenonkijan Jättiläisen valmistuttua.

– Oli hedelmällistä hypätä raskaan korruptioaiheen jälkeen komedian pariin, kertoo Pesonen.

Joonas Tapaninen