Chad Rau toimii esimerkkinä muille pudotuspeleissä

17.3.2016 10:38

SaiPan Chad Rau palkittiin keskiviikkona Helsingissä Aarne Honkavaara -palkinnolla Liigan maalipörssin voittajana.

Maalinteon lisäksi Rau kunnostautui kauden aikana myös toisella sektorilla, mistä muu joukkue voisi ottaa hänestä mallia perjantaina alkavissa pudotuspeleissä. Rau nimittäin ei ottanut kauden aikana ainoatakaan jäähyä. Eikä ottanut viime kaudellakaan. Mies ei ole kahden kauden aikana SaiPassa pelaamissaan 86 ottelussa istunut minuuttiakaan.

Etenkin tiukoissa pudotuspelitaistoissa ominaisuus on kullanarvoinen. Päävalmentaja Pekka Tirkkonen arvostaa jäähyttömyyden korkealle.

— Onhan se aika poikkeuksellista. Osittain se on sattumaa, mutta osittain sellaista taitoa pelata jääkiekkoa. Se kuvastaa, että hän on kurinalainen pelaaja, joka pystyy kontrolloimaan hermonsa, vaikka ei väistele lainkaan kaukalossa, Tirkkonen kehuu.

— Meille tuli loppukaudesta vähän liikaa jäähyjä. Määriä pitäisi saada alas, eikä turhia jäähyjä parane ottaa. Rau on yksi hyvä esimerkki muille.

SaiPa lähtee perjantaina alkaviin pudotuspeleihin hyvin levänneenä. Tirkkonen kertoo joukkueen pitäneen muutaman päivän lomaa jääkiekosta runkosarjan päätymisen jälkeen. Harjoituksiin SaiPa palasi maanantaina.

— Vedimme aika kovan pätkän runkosarjan loppuun ja nyt saimme vähän ladata akkuja ja valmistautua pudotuspeleihin. Harjoituksissa oli hyvä tunnelma. Lepo oli tehnyt hyvää.

SaiPan puolivälieräsarja Jypiä vastaan alkaa perjantaina 18. maaliskuuta Jyväskylässä. Lappeenrannassa pelataan ainakin perjantaina 19.3. ja torstaina 24.3.

Välieräpaikka aukeaa neljällä voitolla.

Juhana Nyman