Soldiers of Odin -takkiset miehet joukkotappelussa Imatralla — epäillään kahden kantasuomalaisen pahoinpitelystä

9.3.2016 10:29 | Päivitetty: 9.3.2016 12:31
Kuva: Jussi Kainulaine
Joukkopahoinpitely tapahtui Imatrankosken torilla. Arkistokuva.
Joukkopahoinpitely tapahtui Imatrankosken torilla. Arkistokuva.

Poliisi epäilee kolmea Soldiers of Odin -tunnuksilla varustettua miestä Imatralla tapahtuneesta pahoinpitelystä. Pahoinpitely tapahtui sunnuntaina aamuyöllä kello 4.30 aikaan Imatrankosken torilla.

Rikoskomisario Jyrki Hänninen kertoo, että poliisi sai ilmoituksen joukkotappelusta grillijonossa.

— Se vaikuttaa ihan normaalilta grillitappelulta, jota tutkitaan pahoinpitelynä. Mikä tekee sen hieman erikoisemmaksi, on tämä Soldiers of Odin, joka on ollut paljon julkisuudessa.

Kolmea Jyväskylän seudulla asuvaa miestä epäillään imatralaismiehen ja ruokolahtelaismiehen pahoinpitelystä. Heillä oli selässään Soldiers of Odinin tunnukset. Hännisen mukaan ainakin osa pahoinpitelijöistä oli humalassa.

Molemmat pahoinpidellyt ovat kantasuomalaisia. Kummankaan vammat eivät ole vakavia. Imatralaismiestä lyötin nyrkeillä kasvoihin.

Hännisen mukaan tilanne oli saanut alkunsa Imatrankoskella sijaitsevasta ravintolasta, jossa kaikki tappelun osapuolet olivat viettäneet iltaa. Pahoinpidellyn imatralaismiehen ja tämän naisseuralaisen välillä oli ollut ravintolassa jotain kärhämää, joka oli Hännisen mukaan motivoinut pahoinpitelystä epäiltyjä.

Hännisen mukaan ruokolahtelaismies oli jollain tavalla ajautunut mukaan tilanteeseen ja pahoinpidellyksi. Myös häntä lyötiin nyrkillä. Ruokolahtelaismies on vapaa-ajalla ollut järjestyksenvalvoja.

Yksi epäillyistä pahoinpitelijöistä on kuulusteltu ja kaksi kuulustellaan myöhemmin. Hännisen mukaan poliisi ei ole vielä saanut tarkkaa selvyyttä miksi Soldiers of Odinit olivat Imatralla, mutta he ovat kertoneet olleensa tapaamassa ystäviään.

Hännisen mukaan poliisi seuraa tarkasti Soldiers of Odinin toimintaa eri paikkakunnilla.

Juho Maijala