Rautjärven kunnanjohtaja: yt-isku on kova, mutta Simpeleen tehtaan tuotannon jatkuvuuteen sopii uskoa

9.3.2016 12:54
Kuva: Kai Skyttä
Metsä Boardin logon alla Simpeleellä on tehty kartonkia vuodesta 2012.
Metsä Boardin logon alla Simpeleellä on tehty kartonkia vuodesta 2012.

Metsä Boardin Simpeleen tehtaalta joutuu yt-neuvottelujen tuloksena lähtemään runsaat 40 ihmistä. Akuutti isku on Rautjärven kunnanjohtajan Harri Anttilan mukaan kova, mutta varjon takaa on syytä pitemmällä tähtäimellä nähdä myös asioiden valoisampi puoli.

Simpeleen tehdasta on pidetty yhtenä konserninsa kannattavimmista yksiköistä. Anttilan mukaan nyt sopii olettaa, että tuotannon uusilla järjestelyillä tehtaan tuloskunto vankistuu edelleen. Siksi kunnantalolla uskotaan, että simpeleläisellä suurteollisuudella on yhä jatkuvuutta pitkälle tulevaisuuteen.

Tärkeää Anttilan mielestä on, että Rautjärvellä ei ensisäikähdyksestä selvittyä vajota pitkittyvään masennukseen. Henkistä kuntoa tarvitaan myös.

Kunnalta lähtee tehtaan leikkausten myötä Anttilan karkean arvion mukaan palkkaverotuloja 100 000 euroa. Se on Rautjärven mittatappio. Hävikki tasoittuu laajemmalle, koska lähtemään joutuvien joukossa on todennäköisesti monia muitakin, kuin pelkästään rautjärveläisiä.

Metsä Boardin Simpeleen tehtaan henkilöstömäärä on runsaat 300. Laskennallisesti nyt tapahtuva vähennys vie noin joka seitsemännen työpaikan.

Matti Veijalainen