Karaokekilpailun voitto vie nuoren rautjärveläisen huhtikuussa Jari Sillanpään lämppäriksi

9.3.2016 9:00
Kuva: Jussi Kainulainen
Emmi Riikonen ei ole vielä päättänyt mitä kappaleita hän aikoo esittää Jari Sillanpään konsertissa.
Emmi Riikonen ei ole vielä päättänyt mitä kappaleita hän aikoo esittää Jari Sillanpään konsertissa.

Kaakkois-Suomen iskelmäkaraoken finaalista lävähti kaksoisvoitto Rautjärvelle. Voittoa juhlistivat naisten sarjan voittaja Emmi Riikonen ja miesten sarjan voittaja Juha Lääperi.

— Taso oli kova, Riikonen toteaa.

Kokemusta karaokekilpailuista 20-vuotiaalla Riikosella on runsaasti. Muun muassa viime vuonna hän sijoittui karaoken MM-kilpailuissa kympin sakkiin.

Riikosella on musiikki veressä. Lahdessa opiskeleva rautjärveläinen onkin laulanut ja esiintynyt koko pienen ikänsä.

— Opin laulamaan ennen kuin puhumaan.

Huhtikuun 14. päivä tapahtuu kuitenkin jotain ennenkokematonta, kun Riikonen esiintyy Kotkan Steveko-areenalla noin 2 000:n hengen yleisölle. Kyseessä on karaokekilpailun voittajalle suotu mahdollisuus esittää kappale tai pari Jari Sillanpään konsertin lämmittelijänä. Myös miesten sarjan voittaja Juha Lääperi esiintyy tuolloin.

— Tuollaiselle yleisölle en ole aiemmin esiintynyt, vähän jännittää. On iso kunnia ja valtavan hienoa päästä sinne, Riikonen sanoo.

Leipuri-kondiittoriksi opiskelevalle Riikoselle musiikki on rakas harrastus. Erityisellä lämmöllä hän muistelee yläasteen aikaista bändiään keikkoineen.

— Bändihommia olisi kiva tehdä.

Savonlinnan taidelukiossa Riikonen harkitsi ammattia musiikin parissa. Esimerkiksi musiikinopettajan työ on ollut usein mielessä. Nuori nainen suhtautuu tulevaisuuteen avoimin mielin.

— Mitkään vaihtoehdot eivät ole poissuljettuja.

Jussi Kainulainen