Minuutin tehojakso varmisti Voimalle sarjapaikan

4.3.2016 21:01

Imatran Voiman miehet pelaavat myös ensi kaudella salibandyn II divisioonassa. Sarjapaikka varmistui ilman karsintoja perjantaina, kun Voima voitti Ruokolahdella savonlinnalaisen Top Teamin. 6—2 (3—1, 0—0, 3—1).

Voima tarvitsi ottelusta voiton ja otti sen paljiolti ensimmäisen erän tehominuutin ansiosta. Myös malivahti Joni Inkinen ja Inkistä ympäröivä kehikko saa ottaa itselleen ison kiitoksen voitosta. Inkinen torjui pahoja vetoja ja lähes puolenkymmentä savonlinnalaisten laukausta kimpoili ulos maalikehyksistä.

Top Team meni ottelussa johtoon jo 34 sekunnin pelin jälkeen. Tämän jälkeen ote siirtyi vähitellen imatralaisjoukkueelle. Jerry Rautio tasoitti lukemat 1—1:een ajassa 8:37, Tomi Varis iski Voiman johtoon pelikellon näyttäessä 9:24 ja Jerry Rautio täydensi lukemat 3—1:een vain yhdeksän sekuntia Variksen osumasta.

Voimalle tarjoutui erän lopulla mahdollisuus lisämaaleihin rangaistuslaukausella. Mika Hietamäki ei kuitenkaan onnistunut ohittamaan vieraiden maalivahtia Mika Niemeä. Myös ylivoimapelissä Voima oli erän lopulla tehoton.

Tehoja löytyi sen sijan Top Teamin Kimmo Höglundilta, joka erän lopussa otti kuristusotteen Joona Heiskasesta ja sai väkivaltaisuudesta viisi minuuttia sekä pelirangaistuksen.

Toisessa erässä ei maaleja tehty ja pienellä rosterilla matkassa olleet savonlinnalaiset pääsivät peliin aivan turhan uudestaan mukaan.

Voiman tilanne helpottui kolmannen erän alussa, kun Joona Heiskanen teki 4—1. Jesse Kotirannan maali ajassa 45:29 vei Voiman jo neljän maalin johtoon. Top Teamin Antti Tonderin kavennusmaali viitisen minuuttia ennen ottelun loppua oli pelkkää kosmetiikkaa. Jerry Rautio iski vielä viimeisellä sekunnilla hattutempun täyteen, kun Top Team pelasi ilman maalivahtiaan.

Lohkosta Sudet putosi III divisioonaan ja sarjapaikastaan jäivät karsimaan Kotkan Reipas ja BB-88. Hatsina, PHSB, PoNoVo ja Top Team jatkavat pelejä tavoitteenaan nousu ykkösdivariin.

Tenho Tiilikainen