Saadaanko naapurikaupunkiin sisähuvipuisto? — Ehkä, mutta Tykkimäki avaa vastaavan ensin Kouvolan Prismaan

26.2.2016 13:45
Kuva: Lukas Pearsall
Tykkimäen huvipuisto aloitti toimintansa Kouvolassa vuonna 1986. Tulevana kesänä Tykkimäellä juhlitaan 30-vuotissynttäreitä.
Tykkimäen huvipuisto aloitti toimintansa Kouvolassa vuonna 1986. Tulevana kesänä Tykkimäellä juhlitaan 30-vuotissynttäreitä.

Tykkimäen vapaa-aikakeskus Oy avaa sisäaktiviteettipuiston Kouvolan Prismakeskukseen kesän jälkeen. Suunnitelmissa on vastaavanlaiset toteutukset myös Lappeenrantaan ja Kotkaan.

Kyseessä on koko perheen liikunta- ja seikkailuaktiviteettejä tarjoava kokonaisuus. Sisäpuiston pinta-ala Kouvolassa tulee olemaan noin 2 000 neliömetriä.

Tykkimäen vapaa-aikakeskuksen toimitusjohtaja Sakari Pasanen sanoo, että Lappeenrannan kohdalla suunnitelmat ovat vielä alkutekijöissään. Ensin katsotaan miten toiminta lähtee pyörimään Kouvolassa, sen jälkeen listalla on sisähuvipuisto Kotkaan.

— Lappeenrannassahan on kilpailevaa toimintaa, joten Lappeenranta on enemmänkin vielä iso kysymysmerkki. Sitä mietitään vielä rauhassa, mutta Kotka on jo aika varmalla pohjalla, Pasanen sanoo.

Tykkimäki on pitkään miettinyt mahdollisuuksia järkevään ympärivuotiseen liiketoimintaan ja tällä investoinnilla nimenomaan tavoitellaan sitä. Investoinnin arvo on noin 800 000 euroa.

— Vaikkapa viime kesää ajatellen, tällaisella sisäpaikalla olisimme pelastaneet monta huvittelupäivää, kun sekä huvi- että vesipuisto kärsivät sateisina päivinä kävijäkadosta.

Kouvolassa puisto tulee Prismakeskukseen. Kotkassa paikka on vielä hakusessa, mutta Pasanen pitää Prismaa yhtenä mahdollisuutena.

— Katsotaan miten se paikka Kouvolassa toimii, hän sanoo.

Joonas Heinonen I Anniina Meuronen