Sienimäki ja Fortum avataan rakentamiselle

23.2.2016 6:00
Kuva: Hannu Ojala
Fortumin alueen muutos näkyy myös osoitteissa. Reeta Leinonen ja Anni Knuuttila asuvat osoitteeessa Johtoliitos 5A:ssa. Uusi tuleva osoite on Johtoliitos 11A.
Fortumin alueen muutos näkyy myös osoitteissa. Reeta Leinonen ja Anni Knuuttila asuvat osoitteeessa Johtoliitos 5A:ssa. Uusi tuleva osoite on Johtoliitos 11A.

Kiinteistöpäällikkö Pertti Kanervon kaupunkikartalla on 78 nuppineulaa ympäri Imatraa.

— Hajallaan kuin haulikolla ammuttua, kaupungin tonttikauppias luonnehtii näkymää.

Rakentamista miettiville tonttivaranto riittäisi nykyisellä kysynnällä useaksi vuodeksi, mutta suurin osa paikoista on ollut epäkuranttia tavaraa jo pitkään.

— Näistä noin kolmannes on jollakin lailla kiinnostavia.

Viime vuonna kaupunki luovutti rakentajille 12 omakotitonttia. Määrä oli pienin miesmuistiin, eikä suurta muutosta ole luvassa tänäkään vuonna.

Valmiiksi rakennettujen alueiden sisälle jääneiden reikätonttien lisäksi uusia suurempia yhtenäisiä alueita on tällä hetkellä tarjolla vain Meltolassa.

Jossa kaupungilla on tarjota täydessä rakentamisvalmiudessa 16 tonttia. ja kaavavalmiina myös toinen uusi yhtenäinen alue Meltolan koulun naapurustossa.

Kevään aikana tilanne Imatralla muuttuu, kun kaupunki ryhtyy markkinoimaan varauksia Fortumin alueelle ja todennäköisesti myös Sienimäenranta 2:n alueelle.

Fortumin alueen kaava on vahvistettu, mutta Sienimäenrannan osalta kaavan käsittely jatkuu tänään teknisessä lautakunnassa. Kaavan uskotaan ennättävän hallitukseen ja valtuustoon tämän kevään aikana.

Fortumin alueella Kuparintien lähituntumassa on tarjolle tulee yhdeksän tonttia omakotitaloille. Niiden hintoja ei ole vielä vahvistettu, mutta Pertti Kanervo ennakoi hintatasoksi noin 35 000 euroa-

Sienimäenrannassa arvon määrittää etäisyys Vuoksesta. Vaikka tontit eivät ole omarantaisia Vuoksen läheisyys nostaa tonttien hinnat 45 000 euroon. Ylempänä hinta on 40 000 euroa.

Kanervo uskoo, että uusien alueiden tontit varataan muutaman vuoden aikana. Kaupunki edellyttää, että varauksia tehdään enemmän kuin yksi tai kaksi, ennen kuin tonteille ryhdytään vetämään kunnallistekniikkaa.

Voimassa olevissa kaavoissa on mahdollisuus avata uusia alueita Vuoksenniskalla Kymälahteen ja Itä-Siitolaan.

Näiden lisäksi voidaan tehdä täydentämisrakentamista Imatrankoskella Heikinkadun ja Meltolassa Onnelan alueella.

Kaavoituspäällikkö Vuokko Jääskeläisen mukaan myös yleiskaava tulee tarkasteluun vielä tämän vuoden aikana.

Tulevien rakentajien kannalta kiinnostavimpia ovat ajatukset ottaa osa Martinpolun alueesta Paajalan eteläreunasta omakotialueeksi. Tällä hetkellä se on virkistysaluetta.

Kiinnostusta on myös muutoksiin Tainionkoskella, jossa rakentamiselle varattaisiin uusia tontteja päiväkodin ympäristöstä.

Hannu Ojala