Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymällä hyvä tulos — rahoituksen pienenemiseen varaudutaan

22.2.2016 12:22
Kuva: Kai Skyttä

Saimaan ammattiopistoa (Sampo) ylläpitävän Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän viime vuoden taloudellinen tulos oli hyvä. Yhtymä varautuu muutoksiin, koska sen rahoitus on pienenemässä.

Kuntayhtymän viime vuoden toimintatuotot olivat 41,8 miljoonaa euroa ja toimintamenot 37,6 miljoonaa euroa. Toteutunut toimintakate oli 3,8 miljoonaa euroa. Se ylitti talousarvion 1,5 miljoonalla eurolla. Tilikauden tulos oli poistojen jälkeen 1,2 miljoonaa euroa.

Koulutuskuntayhtymän hallitus käsittelee tilinpäätöksen kokouksessaan 25. helmikuuta.

Vuoden lopussa Sammossa oli 450 päätoimista työntekijää ja 4 252 opiskelijaa. Kummassakin luvussa on pientä vähennystä edellisvuodesta.

Tulevien vuosien toimintaan ja talouteen kuntayhtymä ennakoi muutoksia, koska rahoitus on pienenemässä. Vähennystä on tiedossa peruskoulutuksen valtionosuuksiin, työvoimakoulutukseen ja opiskelijamäärään.

— Rahoituksen arvioidaan vähenevän vuonna 2016 jopa 4,6 miljoonaa euroa ja vuonna 2017 noin 3,5 miljoonaa euroa lisää eli yhteensä 8,1 miljoonaa euroa verrattuna vuoden 2015 rahoitukseen, kuntayhtymän tiedotteessa todetaan.

Työvoimakoulutuksen volyymin kuntayhtymä ennakoi pienenevän enemmän kuin sen tämän vuoden talousarviossa arvioitiin.

— Tämä tarkoittaa uusien toimintatapojen kehittämistä ja käyttöönottoa, tiedotteessa todetaan.

Kuntayhtymän tämän vuoden talousarvio on alijäämäinen, ja myös vuosien 2017 ja 2018 talousarvion arvioidaan jäävän alijäämäisiksi.

Leena Sallinen