30-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävä Timo Rissanen: Kuuntelen sydäntäni

20.2.2016 9:02
Kuva: Kai Skyttä
—¿Taiteilijajuhla juhlistaa henkilön ohella teatteritaidetta kaikkinensa. Siksi on tärkeää noudattaa perinnettä, Timo Rissanen sanoo.
—¿Taiteilijajuhla juhlistaa henkilön ohella teatteritaidetta kaikkinensa. Siksi on tärkeää noudattaa perinnettä, Timo Rissanen sanoo.

Teatteri Imatran johtaja Timo Rissasen isä piti pojalleen tiukan puhuttelun, kun tämä lähti kesken opintojensa Varkauden Teatteriin näyttelijä-ohjaajaksi 30 vuotta sitten.

Rissanen piti kuitenkin päänsä, eikä ole hetkeäkään katunut ratkaisuaan.

— Totesin isälleni, että sydämeni sanoo, että lähtö on oikein, hän kertoo.

Draamanlukutaitoonsa ja vainuunsa, hoksnokkaansa, Rissanen luottaa silloin, kun hän valitsee ohjelmistoa Teatteri Imatraan. Työviikon jälkeen ihmiset eivät jaksa innostua vakavasta draamasta, sydänlämpöinen komedia koskettavalla pohjavireellä iskee paremmin.

— Mutta senkin pitää olla hyvin tehtyä, Rissanen korostaa.

Musiikki ja huumori tuovat myös varmimmin väkeä katsomoon. Aikojen ollessa ankarat, ohilyönteihin ei ole varaa. Millään teatterilla. Tiukka budjetti ohjaa näytelmävalintoja.

— Mielummin kuuntelen kritiikin draaman puuttumisesta, kuin lasken, että mennäänkö miinukselle.

Timo Rissanen pohtii teatterin tekemistä Uutisvuoksen haastattelussa ja 30-vuotistaiteilijajuhlansa alla. Juhlaa vietetään 20.2. Hiprakkainen esiliina -musikaalikomedian esityksellä.

Lue lisää Uutisvuoksen printistä tai digilehdestä.

Anne Vihavainen