Vanhat tanssivat Urheilutalolla ja kaupan aulassa — Imatralla 69 paria, Rautjärvellä kahdeksan

17.2.2016 18:31
Kuva: Katri Ikävalko
Arkistokuvaa viime vuodelta.
Arkistokuvaa viime vuodelta.

Perjantaina tanssitaan vanhojen tansseja. Imatran seudulla vanhojen tansseista pääsee nauttimaan kahdessa kunnassa: Imatralla ja Rautjärvellä.

Rautjärven lukiolaiset tanssivat Simpeleen yhteiskoulun salissa koululaisille ensin kello 8.45 perjantaina. Iltaesitys on kello 18 samassa paikassa. Sinne odotetaan saapuvan noin 200 katsojaa.

Liikunnanopettajilla on ollut työsarkaa tanssien opettamisessa. Rautjärvellä tanssitaan tanssit Do-da-do, wienervalssi, cicapo, salty dog rag, virginia reel, perhevalssi mignon, lambeth walk sekä itse kehittelemänsä tanssin. Yleisövalsseja on kolme. Tanssipareja on kahdeksan kappaletta.

Imatran yhteislukion vanhat tanssivat perjantaiaamuna kello 9.45 Imatran urheilutalolla lukion, Mansikkalan koulun ja Linnalan koulun oppilaille. Vanhat esiintyvät myös K-Supermarket Imatrankosken aulassa kello 13.

Kello 18 illalla puolestaan on toiset tanssit. Illan esityksessä tanssijoita säestää Imatran puhallinorkesteri Anja Maurasen johdolla. Tanssit lukion vanhimmille ovat opettaneet liikunnanopettajat Tommi Ketonen ja Kristiina Heikura. Tanssittavat tanssit ovat poloneesi, valeta, wengerka, mignon perhevalssi, cicapo, polkkamasurkka, tango, virginia, reel, pompadour ja wienervalssi.

— Näiden vanhojen tanssien lisäksi vanhat ovat suunnitelleet oman tanssin. Tanssimassa on kaikkiaan 69 paria, Heikura kertoo.

— Opiskelijoiden lempitanssi taitaa olla heidän itsensä suunnittelema tanssi.

Anniina Meuronen