Liisa Nenonen ja Marjut Turunen menestyivät hiihtosuunnistuksessa

14.2.2016 19:38

Suunta Jyväskylän Janne Häkkinen ja Kouvolaan Suunnistajien Mirka Suutari voittivat hiihtosuunnistuksen katsastuskilpailun sunnuntaina Joutsenossa, jossa katsastettiin aikuisten EM-, 20 v. MM- ja 17 v. EM-kilpailuihin.

SK Vuoksen Marjut Turunen oli naisten kilpailun kolmas. Nuorten sarjoissa Lappeen Riennon Antti Saikko voitti 20-vuotiaiden miesten kilpailun ylivoimaisesti. 20-vuotiaiden naisten sarjassa SK Vuoksen Liisa Nenonen oli toinen. ja Roosa Similä kuudes. Joukkueet hiihtosuunnistuksen MM- ja EM-kilpailuihin valitaan maanantaina.

Maajoukkuevalmentajat Eivind Tonna ja Tapani Partanen olivat laatineet Joutsenoon fyysisesti vaativat radat, joissa kilpailijoille tarjottiin sekä vaativaa reitinvalintaa että vauhdikkaita luistelupätkiä. Kilpailua ennen alkanut lumimyräkkä ja nollakeli tekivät olosuhteista raskaan. Poikkeuksellisen vaativien lumiolosuhteiden takia katsastuskilpailu järjestettiin pikavauhdilla Joutsenossa samoilla urilla, jossa tammikuun lopulla kilpailtiin kansalliset hiihtosuunnistuskilpailut.