Imatralaisjuniorit haistelivat AC Milanin kuvioita

13.2.2016 18:44
Kuva: Hanna Koikkalainen
Davide Corti markkinoi AC Milanin ja Imatran Palloseuran ensi kesän harjoitusleiriä ja veti samalla IPS:n junioreille harjoitukset.
Davide Corti markkinoi AC Milanin ja Imatran Palloseuran ensi kesän harjoitusleiriä ja veti samalla IPS:n junioreille harjoitukset.
Davide Corti on yksi Milanin maailmaa kiertävistä juniorileirien valmennuksen ohjaajista. Imatralla hän oli lauantaina Suomen akatemialeireistä vastaavan Francesco Rizzin kanssa markkinoimassa Imatran Palloseuran kanssa ensi kesänä järjestettävää AC Milan junior camp -harjoitusleiriä.

Vastaavia leirejä on Suomessa ensi kesänä viisi. Imatra on vuorossa 11.—16. heinäkuuta.

Milania houkuttelee Venäjän läheisyys. Venäläispelaajia on tulossa myös Imatralle.

Suomessa harkinnassa on pysyvän akatemian perustaminen. IPS:n leirin yhteyshenkilön Emilio Urpalaisen mukaan Imatra olisi hyvä sijoituspaikka, johon lahjakkaita pelaajia voisi tulla ympäri Suomea. Maksajina olisivat kaupunki, sponsorit ja pelaajien vanhemmat.

Aviasport Areenassa imatralaisjunioreita ei ollut vaikea motivoida juoksemaan Cortin vetämiä harjoituksia. Cortin mukaan suurin virhe valmennuksessa tehdään, kun kaikkia pelaajia yritetään asettaa samaan muottiin.

— Yksi vastaan yksi -tilanteissa lahjakkaita harhauttajia haluavat kaikki, Corti kuvaa italialaisenkin jalkapallon tärkeintä kehityskohdetta.

Harjoitusleireillä yhdistetään paikalliset tavat milanolaisten omaan filosofiaan.

— Ei ole olemassa yhtä tapaa valmentaa, jota seurattaessa tulisi valmiita pelaajia.

Lue lisää sunnuntain lehdestä tai digilehdestä.

Vesa Salminen