Yliopiston rehtori vaihtuu — Juha-Matti Saksasta uusi rehtori

11.2.2016 10:06 | Päivitetty: 11.2.2016 11:50
Kuva: LUT/Jami Pankakari
Juha-Matti Saksa palaa sapattivapaalta yliopiston rehtoriksi.
Juha-Matti Saksa palaa sapattivapaalta yliopiston rehtoriksi.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston rehtori vaihtuu. Anneli Pauli jättää tehtävänsä. Uudeksi rehtoriksi tulee parhaillaan sapattivapaalla oleva yliopiston provost Juha-Matti Saksa.

Pauli kertoo tiedotteessa jättävänsä rehtorin tehtävän omasta halustaan. Hänen mukaansa syynä vaihdokseen on se, että uusi rehtori pääsee parhaalla mahdollisella tavalla valmistelemaan vuodeksi 2018 suunniteltua yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun yhdistymistä samaan konserniin.

Paulin rehtorikausi alkoi heinäkuussa 2014. Hän lopettaa työskentelyn rehtorina tämän viikon lopussa. Saksa aloittaa rehtorina ensi maanantaina 15. helmikuuta. Saksan kausi jatkuu vuoden 2018 loppuun asti.

Pauli perustelee eroa sillä, että hänen oma rehtorikautensa olisi päättynyt suunnilleen samaan aikaan yhdistymisen kanssa ja muutos on yliopistolle historiallisen tärkeä.

— Pidän yliopiston tulevaisuuden kannalta erittäin merkittävänä sitä, että rehtorin tehtävää hoitaa henkilö, jolla on syvällinen kokemus ja asiantuntemus alueellisesta toimintaympäristöstä ja sidosryhmistä, Pauli kertoo tiedotteessa.

Yliopiston hallituksen puheenjohtaja Tuomo Rönkkö kehuu Paulin panosta etenkin yliopiston kansainvälistymisessä ja laadukkaan tutkimuksen eteenpäin viemisessä.

— On tärkeää, että tätä työtä jatketaan, Rönkkö toteaa.

Mikkeliläistaustainen Saksa on koulutukseltaan kauppatieteiden tohtori Lappeenrannan yliopistosta. Aiemmin hän työskennellyt muun muassa yliopiston professorina ja hallintojohtajana.

Enemmän kuin tiedemiehenä, Saksa on profiloitunut hallinnon osaajana.

— Olen aina ollut LUT:n mies, ja tulen hyvällä mielellä jatkamaan Anneli Paulin tekemää uudistustyötä, Saksa kertoo tiedotteessa.

Muokattu: Uutista päivitetty kello 10.16.

Timo Laitakari