Imatran uimahalli tehosti valvontaa ahdistelutapauksen vuoksi

11.2.2016 7:00
Kuva: kai skyttä

Imatran uimahallin henkilökunta on saanut ohjeet tehostaa valvontaa. Syynä on sittemmin lopetettu poliisitutkinta uimahallissa viime sunnuntaina tapahtuneesta seksuaalisesta ahdistelusta.

Muihin toimenpiteisiin ei uimahallissa ole toistaiseksi ryhdytty, kertoo Imatran liikuntapalveluiden päällikkö Teijo Kytösalmi.

Häiriöiden ennaltaehkäisyyn kiinnitettiin erityistä huomiota jo viime vuonna. Syynä oli vastaanottokeskuksen ja turvapaikanhakijoiden tulo Imatralle. Muiden paikkakuntien kokemusten perusteella Imatran uimahallille päätettiin teettää tulkin avustuksella ohjeet vieraasta kulttuurista saapuville ulkomaalaisille asiakkaille.

Rinnakkaiselo on lähtenyt Kytösalmen mukaan sujumaan hyvin. Asiakkaana on nollasta kymmeneen turvapaikanhakijaa päivässä.

— Mitään valituksia en ole tätä ennen kuullut.

Rikoskomisario Jyrki Hänninen pyytää kaikilta mielenmalttia. Imatralla ei ole tullut tietoon yhtään turvapaikanhakijan tekemää seksuaalirikosta. Sunnuntain ahdistelijan taustoihin ei tässä vaiheessa oteta kantaa, kun tekijän henkilöllisyys on avoinna.

Poliisitutkinta lopetettiin, sillä asianomistajaksi ilmeni täysi-ikäinen nainen, joka ei vaadi teosta rangaistusta. Koska kyseessä oli aikuinen henkilö, kähmintä muuttui asianomistajarikokseksi. Koska teosta ei ole vaadittu rangaistusta, ei asiassa ole syyteoikeutta eikä poliisilla toimivaltaa esitutkintaan.

Anu Pakarinen