Hostikka tukki maalin, Ketterä nappasi pisteet

10.2.2016 20:34

Ketterä astui keskiviikkona ison harppauksen kohti jääkiekon Suomi-sarjan runko-osan voittoa. Ketterä kaatoi Imatralla vatsatautiepidemiasta pelikuntoon, mutta ei voittokuntoon toipuneen KJT:n 6—3 (1—0, 3—1, 2—2).

Voitollaan Ketterä karkasi jo viiden pisteen päähän sarjakakkosesta PYRY:stä. Molemmilla on vielä kolme ottelua pelaamatta.

Jatkon kannalta oli erinomainen asia, että kotijoukkueen nelosketju oli keskiviikkona liekeissä. Ketterä ei tällä hetkellä ole todellakaan yhden hyökkäysvitjan joukkue.

Ketterän maalilla aloitti joukkueen uushankinta Ville Hostikka, joka joutui hyvään testiin jo ensimmäisessä ja numerollisesti tasaisessa eräässä. Hostikalle kirjattiin erässä yhdeksän torjuntaa, ei takaiskuja. Pelaamattomuus näkyi ajoittain toki Hostikan otteissa, mutta perustyöskentely oli varmaa.

Joni Suutari vei Ketterän avauserän lopulla johtoon, jonka KJT onnistui Paul Manushinin maalilla tasoittamaan toisen erän alussa. Jere Lifländer, Mikko Kettunen ja loukkaantumisen jälkeen tehokkaana riveihin palannut Henri Myöhänen veivät Ketterän toisen erän päätteeksi 4—1 johtoon.

Myöhänen jatkoi maaliputkeaan kolmannen erän alussa ja viimeistään silloin ottelun voittaja ratkesi. KJT teki päätöserässä vielä kaksi maalia ja Ketterän Jesse Ryhänen ylivoimalla Ketterän kuudennen osuman.

Tenho Tiilikainen