Matti Lampinen vaihtoi vapaalle — vanhusten hoito huolettaa pitkäaikaista lääkäriä

8.2.2016 7:00 | Päivitetty: 22.2.2016 9:58
Kuva: Olli-Pekka Härmä
Erityisesti ruokolahtelaiset ovat tulleet Matti Lampiselle tutuksi pitkän lääkäriuran aikana. Potilaita on saattanut olla asiakkaana viidessä polvessa.
Erityisesti ruokolahtelaiset ovat tulleet Matti Lampiselle tutuksi pitkän lääkäriuran aikana. Potilaita on saattanut olla asiakkaana viidessä polvessa.

Ruokolahdella kaikui perjantaina karaoke. Taustalla oli eläkkeellelähtöjuhlallisuudet, juhlakaluna Matti Lampinen työtovereiden tuunaamaan lääkärintakkiin pukeutuneena.

Lampinen koukattiin karaoketaksilla viettämään viimeistä työpäiväänsä. Tuoreen eläkeläisen viimeisin titteli oli Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) avoterveydenhuollon pohjoisen vastuualueen ylilääkäri.

— Eniten jään kaipaamaan potilaita ja työtovereita. Kokeilen ensin kesän yli eläkkeellä oloa ja syksyllä katson mitä teen isona. Nyt täytyy kuitenkin ottaa etäisyyttä töihin, Lampinen summasi perjantaina.

Eksote saa Lampiselta kehuja monessa asiassa. Hänen mukaansa esimerkiksi lasten- ja nuorten asioiden hoito ja psykiatriapalvelut on hoidetty hyvin.

Kolikon toisella puolella on vanhusten hoito.

— Vanhusten palveluissa on tapahtunut täydellinen epäonnistuminen.

Syrjäseutujen palveluissa on lakaissut iso luuta ja leikkauksia on kohdistettu vanhuspalveluihin.

— Sieltä on otettu aina eniten. Henkilökunta kokee, että palvelut on viety liian ahtaalle. Kaikki ihmiset eivät voi hoitaa itse itseään.

Lue lisää tämän päivän Uutisvuoksesta printtinä tai diginä.

Olli-Pekka Härmä