Kari Kinnari päihitti Pekka Rädyn, Jussi Tauriainen nopein X-Skin kuninkuusmatkalla

7.2.2016 16:55
Kuva: Joonas Tapaninen
Teatteri Imatran näyttelijä Pekka Räty hiihti jälleen X-Ski -tapahtumassa.
Teatteri Imatran näyttelijä Pekka Räty hiihti jälleen X-Ski -tapahtumassa.

– Kyllä minä sinut ensi vuonna päihitän, Pekka Räty heristää sormeaan Kari Kinnarille.

– Ehkä sitten, jos sinä hiihdät puolet lyhyemmän reitin, Kinnari kuittaa, ja molemmat miehet remahtavat nauruun.

Kaverusten leikkisästä naljailusta ei tahdo tulla loppua, kun Teatteri Imatran konkarinäyttelijät käyvät läpi päättynyttä kisaa höyryävän soppatykin hohkatessa lämpöä hiihtostadionin lipan alle.

Kolmanneksi X-Skin 15 kilometrin matkalla hiihtänyt Kinnari myhäilee tyytyväisenä. Hän on saanut palkinnoksi vaaleanpunaiset hiihtohanskat. Kuudenneksi tullut Räty on tyytyväinen pelkkään muistomitaliin.

– Tämä on kaikkein tärkein, Räty hypistelee mitaliaan.

Rädyn ja Kinnarin mielestä mielen ja ruumiin kunnolla on suuri merkitys visuaalisessa taiteessa ja näyttelijäntyössä. He pitävät hiihtoa oivana harjoituksena molempiin.

– Hienointa hiihtoharrastuksessa on se, että laduilta löytää ajatusmaailmaltaan ja elämäntavoiltaankin samankaltaisia ihmisiä, Räty sanoo.

– Kun ikää alkaa tulla lisää, niin jalat eivät oikein kestä enää juoksemista. Hiihto on siitä hyvää urheilua, että iskuja ei juuri tunne, Kinnari kertoo.

Voittoon X-Skin 15 kilometrillä hiihtelivät Mika Ruotsala ja Lotta Kurttila. 30 kilometrin kilpailussa ensimmäisenä maaliin saapui Jussi Tauriainen, ja naisista kovinta hiihtovauhtia piti Susanna Suutari.

Lue lisää Pekka Rädyn ja Kari Kinnarin kuulumisia maanantain 8.2. Uutisvuoksesta.

Joonas Tapaninen