Kirkkopalveluiden yt:t päätökseen — vaikutuksista Jaakkiman henkilökuntaan ei vielä tiedetä

5.2.2016 16:04 | Päivitetty: 5.2.2016 16:17
Kuva: Kai Skyttä
Jaakkiman kristillinen opisto on osa Seurakuntaopistoa.
Jaakkiman kristillinen opisto on osa Seurakuntaopistoa.

Kirkkopalvelut ry:n yhteistoimintaneuvottelut saatiin päätökseen tammikuun 29. päivä. Neuvottelut koskivat Kirkkopalvelujen henkilökuntaa kaikilla paikkakunnilla, lukuunottamatta tytäryhtiö Kotimaa Oy:tä. Kirkkopalveluissa työskentelee kaikkiaan 450 ihmistä.

1,8 miljoonan euron säästöihin tähdänneet neuvottelut johtavat enintään 30:n työntekijän irtisanomiseen sekä vaikuttavat 45:n henkilön työsuhteen ehtoihin. Yksi työsuhde osa-aikaistetaan. Neuvottelujen tuloksilla voi olla vaikutuksia myös vuodenvaihteessa Kirkkopalveluihin fuusioituneeseen Jaakkiman kristilliseen opistoon, joka on nyt osa Kirkkopalvelut ry:n ylläpitämää Ruokolahdella, Järvenpäässä ja Pieksämäellä sijaitsevaa Seurakuntaopistoa.

Paikkakuntakohtaisia lukuja mahdollisten irtisanottavien määristä Kirkkopalveluiden johtaja Ilkka Mattila ei vielä anna. Henkilöstön mahdolliset vapaaehtoiset osa-aikaistamis- tai eläköitymispäätökset voivat vielä vaikuttaa irtisanottavien määrään.

— Informoimme sitten, kun kaikki toimenpiteet jokaisella palvelualueella on tehty. Yritämme kyllä vielä vaikuttaa, että säästöjä saataisiin muilla keinoilla. Irtisanomiset ovat vihon viimeinen keino, Mattila sanoo.

Neuvottelujen tuloksena säästöjä saatiin jo aikaan muun muassa tuntiopetuksesta ja ostetuista koulutuspalveluista sekä tilavuokrista. Loput toimenpiteet käynnistetään lähiviikkoina ja ne toteutuvat vuoden 2016 loppuun mennessä.

Kirkkopalveluiden järjestämän koulutuksen valtionosuuksia leikattiin 1,2 miljoonaa tältä vuodelta. Valtionosuusleikkauksia tapahtuu vuonna 2017 noin miljoona euroa.

Muokattu kello 16.17: irtisanottavien määrään voivat vielä vaikuttaa mahdolliset vapaaehtoiset osa-aikaistamis- tai eläköitymispäätökset.

Anniina Meuronen