Etelä-Karjalan museon museoperjantaissa voi nähdä julisteita ja karjalaiskaupunkeja — Suomen ensimmänen graafinen matkailujuliste mainosti Imatraa

3.2.2016 13:02
Matkailujulisteet ovat Etelä-Karjalan museolla 27. maaliskuuta saakka.
Matkailujulisteet ovat Etelä-Karjalan museolla 27. maaliskuuta saakka.

Suomen ensimmäinen graafinen matkailujuliste mainosti Imatraa Pietarin eliitille. Sen kopio on esillä Lappeenrannan Linnoituksessa sijaitsevan Etelä-Karjalan museon Come to Finland — Off the beaten track eli Riemuhuuto paratiisista -julistenäyttelyssä. Riemuhuuto paratiisista kertoo julisteiden avulla Suomesta matkakohteena. Näyttelyssä nähdään matkailun ja mainonnan kasvua ja kehitystä vuodesta 1851 vuoteen 1960.

Näyttelyn on tarkoitus siirtyä keväällä Pietarsaareen ja sitten Rovaniemelle. Etelä-Karjala oli kuitenkin oiva aloituspaikka, sillä Suomen ensimmäinen graafinen matkailujuliste mainosti muun muassa Saimaan kanavaa, Imatrankoskea ja Koskenpartaalle vasta rakennettua puista hotellia, joka paloi 1900-luvun alussa.

Tuleva perjantai on jälleen museoperjantai. Talvikuukausina museoperjantaita vietetään jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina. Tuolloin museoon on ilmainen sisäänpääsy.

5. helmikuuta kuitenkin vain Etelä-Karjalan museo on avoinna, sillä Lappeenrannan taidemuseossa on näyttelynvaihto menossa.

Etelä-Karjalan museossa on julistenäyttelyn lisäksi avoinna perusnäyttelyn Kolme karjalaista kaupunkia — Lappeenranta, Viipuri ja Käkisalmi.

Museoperjantaina museo on avoinna kello 11—17. Kokemuksia näyttelyistä voi vaihtaa vertaisihmettelijöiden kanssa. He ovat paikalla kello 13—15.

Viime viikolla museo oli pari päivää kiinni vesivahingon takia, mutta ongelma on nyt selätetty.

Piia Kaskinen, Anniina Meuronen