Imatran palvelutaloyhdistyksen toiminnanjohtaja Marja Sormunen: henkilöstölle yt:t eivät olleet yllätys

29.1.2016 13:02 | Päivitetty: 29.1.2016 15:15
Kuva: Anniina Meuronen
Imatran palvelutaloyhdistyksen toiminnanjohtaja Marja Sormunen on tilanteesta harmissaan. Yt-neuvottelut alkavat maanantaina.
Imatran palvelutaloyhdistyksen toiminnanjohtaja Marja Sormunen on tilanteesta harmissaan. Yt-neuvottelut alkavat maanantaina.

Imatran palvelutaloyhdistyksen yt-neuvottelut aloitetaan maanantaina 1. helmikuuta. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Marja Sormunen kertoo, etteivät neuvottelut tulleet tänään informoidulle henkilöstölle yllätyksenä.

Imatran kaupungilla on ollut ostopalvelusopimus palvelutaloyhdistyksen kanssa vuodesta 1985 saakka. Sopimus päättyi vuodenvaihteessa, jolloin Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) määräaikainen ostopalvelusopimus palvelutaloyhdistyksen kanssa alkoi.

— Ostopalveluiden merkitys meille on ollut noin 41 prosenttia koko tuotoista. Rahassa merkitys on sellainen 1,4 miljoonaa euroa. Jokainen osaa laskea, että jos niin iso osa tuotoista jää pois, niin sillä on myös iso merkitys, Sormunen sanoo.

Näin ollen yhdistyksen on reagoitava muutokseen kuluja pienentämällä. Tämä vaikuttanee myös henkilöstöön.

— Tämä on ikävä asia. Yritämme vielä vaikuttaa Eksoteen, Sormunen sanoo.

Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Muokattu kello 15.14:  Korjattu: kaupungin ja palvelutaloyhdistyksen ostopalvelusopimus tehtiin -85, ei -95. Rahassa otopalveluiden merkitys on 1,4 miljoonaa, ei 1-4 miljoonaa.

Anniina Meuronen