Päiväkoti muuttaa loppukeväästä tai kesällä Virasojalta

28.1.2016 19:00
Kuva: Tiina Räikkönen
Virasojan päiväkodilla askarreltiin torstaina hienoja norppia. Riia piirtää viiksiä, Eija neuvoo, Aapo odottaa kiinnostuneena vuoroaan.
Virasojan päiväkodilla askarreltiin torstaina hienoja norppia. Riia piirtää viiksiä, Eija neuvoo, Aapo odottaa kiinnostuneena vuoroaan.

Virasojan päiväkoti siirtyy kevään aikana Vuoksenniskan koulumäelle, esiopetukselle ja harjaantumisopetukselle valmistuvaan uuteen lisärakennukseen.

Muuton tarkka aikataulu ei vielä ole tiedossa. Todennäköisesti ajankohta on loppukeväästä tai kesän aikana.

— Olemme sopineet, että Virasojan koulun muutto hoidetaan ensin ja me lähdemme sitten myöhemmin perässä, kertoo päiväkodin johtaja Ulla Hämäläinen.

Päiväkoti toimii saman katon alla kuin sisäilmaongelmista kärsivä Virasojan koulu. Koululaiset muuttavat väistötiloihin Vuoksenniskan Havurinteelle hiihtoloman jälkeen ja koulunkäynti alkaa siellä viikolla 10.

Päiväkodin puolella ilmanlaatuun liittyviä terveysongelmia ei ole havaittu. Päiväkodilla on oma ilmanvaihto.

— Meillä ei ole ollut oireilevia lapsia tai henkilökuntaa. Meidän tilamme ovat valmistuneet myöhemmin kuin koulu ja tilaremontin yhteydessä tehdyt tiivistykset ovat toimineet hyvin, Ulla Hämäläinen sanoo.

— Alun perin ajateltiin, että päiväkoti jäisi nykyisiin tiloihinsa, mutta sitten huomattiin, että ruokailujen järjestäminen olisi hankalaa, aikuisille ei olisi sosiaalitiloja eikä yhteistilojen käyttö onnistuisi. On järkevämpää muuttaa, päätöstä perustelee palvelujohtaja Ulla Laine.

Kun koululaiset ovat lähteneet, päiväkodille tuodaan ruoka toisaalta ja koululle järjestetään pieni väliaikainen jakelukeittiö.

Virasojan päiväkodissa on tätä nykyä päivähoidossa 48 lasta.

Tiina Räikkönen