Lattian kuivatus Meltolan päiväkodissa ei lähtenyt odotetusti käyntiin, operaatio jatkuu ainakin helmikuulle

28.1.2016 18:09
Kuva: Anu Pakarinen
Meltolan päiväkoti valmistui vuonna 2011. Rakennusvirheen uskotaan tapahtuneen päiväkodin toimittaneen Casatinon elementtitehtaalla. Tehdas meni konkurssiin toissa vuonna.
Arkistokuvassa rakennustyöt ovat vielä kesken.
Meltolan päiväkoti valmistui vuonna 2011. Rakennusvirheen uskotaan tapahtuneen päiväkodin toimittaneen Casatinon elementtitehtaalla. Tehdas meni konkurssiin toissa vuonna. Arkistokuvassa rakennustyöt ovat vielä kesken.

Meltolan päiväkodin lattian kuivatusoperaatio jatkuu.

Päiväkodissa aloitettiin joululomalla kahden ryhmätilan lattian kuivatusoperaatio. Operaatiossa puhdistettiin lattiat ja aloitettiin betonilaatan kuivattaminen.

Kuivattaminen ei ole edistynyt odotetusti, syynä kuivumisen hitauteen pidetään lattiamateriaalien reagointia keskenään.

YH-rakennuttajan teknisen isännöitsijä Pasi Kapasen mukaan kuivumisprosessi on nyt lähtenyt käyntiin. Lattioiden kuivumista seurataan mittaamalla säännöllisesti lattiarakenteesta betonin kosteus.

Ryhmätilat pidetään poissa käytöstä, kunnes remontti on valmistunut. Tilat on eristetty ja alipaineistettu päiväkodin käytössä olevista tiloista. Tämän pitäisi taata turvallinen oleskelu tiloissa.

Arvion mukaan tilat valmistuvat helmikuun loppuun mennessä, mutta Kapanen korostaa, että kyseessä on edelleen arvio. Toiminta päiväkodilla ja väliaikaisissa tiloissa koululla jatkuu siihen asti ennallaan.

Meltolan päiväkoti otettiin käyttöön vuonna 2011. Kosteusvaurion syyksi epäillään rakennusaikaista kiirettä. Virheen uskotaan tapahtuneen päiväkodin toimittaneen Casatinon elementtitehtaalla.

Kosteusvauriot löytyivät lattiamattojen alta viime syksynä. Epäily on, että matot on asennettu märän valun päälle. Yhteensä kosteusvaurioista aluetta on noin 90 neliötä.

Olli-Pekka Härmä