Kaakkois-Suomen poliisi supistaa lupapalveluiden puhelinpalveluaikoja

28.1.2016 14:50 | Päivitetty: 28.1.2016 15:23
Kuva: Kuvakaappaus Facebookista
Kaakkois-Suomen poliisi on aktiivisesti mukana somessa. Tänään Facebook-statukseen päivitettiin lupapalveluiden muutoksista.
Kaakkois-Suomen poliisi on aktiivisesti mukana somessa. Tänään Facebook-statukseen päivitettiin lupapalveluiden muutoksista.

Kaakkois-Suomen poliisi kertoi aiemmin tänään Facebook-sivuillaan, että lupapalveluissa tapahtuu muutoksia helmikuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Lupapalveluiden yhteinen ajanvarausnumero 029 5414 490 palvelee 1.2.2016 lukien maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 9—11 välisenä aikana. Tähän mennessä se on palvellut päivittäin.

— Palvelut siirtyvät entistä enemmän verkkoon, joten henkilöstöä voi vapauttaa muihin tehtäviin, viestintäpäällikkö Heli Jämsén-Turkki perustelee.

Lupapalveluiden ajanvarauksen voi tehdä netissä osoitteessa www.poliisi.fi. Poliisista ymmärretään kuitenkin, että kaikilla ei ole nettiä. Kaakkois-Suomen poliisin yhteisestä kolmena päivänä kaksi tuntia palvelevasta ajanvarausnumerosta voi varata ajan mihin tahansa Kaakkois-Suomen poliisin alueen poliisiasemalle. Ainoastaan Parikkalan poliisiasemalle ei tarvita ajanvarausta. Fyysisesti lupapalvelut ovat auki samoina aikoina kuin ennenkin. Aukioloajat voit katsoa täältä.

Poliisi suosittelee sähköistä asiointia aina jos vain mahdollista. Esimerkiksi passin voi uusia monissa tapauksissa kokonaa sähköisesti, eikä se vaadi käyntiä poliisin lupapalveluissa.

Myös henkilökorttihakemuksen voi laittaa vireille sähköisesti.

Kaakkois-Suomen poliisia voi seurata myös Twitterissä @poliisi_kaakko.

Muokattu kello 15.23: täsmennetty tietoja. Myös otsikkoa muokattu samalla.

Anniina Meuronen