Viulisti vaihtaa orkesteria— Etelä-Karjalan orkesterilla alkaa juhlaputki

23.1.2016 15:01
Kuva: Mika Strandén
Boguslaw Kobierski (vas.) ja Jaso Sasaki treenaavat Bachin Konserttoa kahdelle viululle. Se kuuluu orkesterin 20-vuotisjuhlaohjelmistoon.
Boguslaw Kobierski (vas.) ja Jaso Sasaki treenaavat Bachin Konserttoa kahdelle viululle. Se kuuluu orkesterin 20-vuotisjuhlaohjelmistoon.

Lappeenrannan kaupunginorkesterin kakkosviulun äänenjohtaja Jaso Sasaki loikkaa Etelä-Karjalan orkesteriin. Väliaikaisesti tosin.

Syynä on juhlaputki, joka Etelä-Karjalan orkesterilla käynnistyy. Juhlan aihe on, että orkesterin nykyinen johtaja Boguslaw Kobierski astui tehtävään 20 vuotta sitten. Juhlia vietetään neljän konsertin mittaisella minijuhlakiertueella, tänä viikonloppuna Taavetissa ja Lemillä, viikon päästä Imatralla ja Lappeenrannassa.

Orkesteri toimii Etelä-Karjalan kansanopiston alaisuudessa. Vakituisesti siinä soittaa kymmenkunta ihmistä. He kaikki ovat harrastajia.

— Mutta soittavat kuin ammattilaiset, kehuu orkesterin johtaja, Boguslaw Kobierski.

Keikka-apuja orkesteri pyytää aina kun tarvis on, joko ammattilaisia tai muiden kuin jousisoitinten taitajia.

Orkesteri konsertoi aina tammi-helmikuussa. Kesäisin kaikki soittajat ovat erakoituneet Saimaalle tai mökeilleen, ja jouluna on paljon konsertteja muutenkin.

— Haluamme että meidän salimme ovat aina täysiä. Soitamme silloin vähintään tuplasti paremmin, Kobierski veistelee.

Lue lisää Etelä-Karjalan orkesterin kuulumisia Uutisvuoksen printistä tai digilehdestä.

Piia Kaskinen