Laki maakauppojen rajoittamiseksi ei etene

22.10.2014 11:02 | Päivitetty: 22.10.2014 11:09

Eduskunnan lakivaliokunta on päättänyt, ettei se ota jatkokäsittelyyn aloitetta venäläisten maakauppojen rajoittamiseksi. Suna Kymäläisen (sd.) ja 89 muun kansanedustajan aloitteessa esitettiin maakauppojen rajoittamista.

Valiokunnassa asia päätettiin jättää käsittelemättä äänin 12—5. Tulos oli yllättävä selvä, kun ottaa huomioon, että valiokunnan jäsenistä enemmistö on allekirjoittanut varsinaisen aloitteen.

Tulos tarkoittaa, ettei venäläisten ja muiden ETA-alueen ulkopuolisten kiinteistön ostoa rajoittava laki etene ainakaan tällä vaalikaudella.

Aloitteen puuhanainen Suna Kymäläinen oli päätöksen jälkeen turhautunut ja pettynyt. Hän ei silti aio jättää asiaa silleen, vaan pohtii jo, miten asiaa voi jatkossa edistää.

– Se, mitä asialle on eduskunnassa tällä erää tehtävissä, on nyt tehty. Vaikka äänestystulos on pettymys, on hyvä, että asia on nyt eduskunnan osalta päätetty. Käytännössä on enää kolme vaihtoehtoa. Kansalaisaloite, seuraavat hallitusneuvottelut ja seuraava eduskunta. Nopeaa ratkaisua ei ole, Kymäläinen arvioi.