Lääkkeiden annospussijakelu alkuun Imatralla

12.5.2008 16:20

UUTISVUOKSI

Imatran apteekit käynnistelevät parhaillaan annospussijakelua eri puolilla kaupunkia. Tainionkosken apteekin ensimmäinen lääke-erä lähtee asiakkaille tiistaina, Imatrankosken apteekki pääsi liikkeelle jo pari viikkoa sitten. Uusi toimintamuoto säästää erityisesti hoitajien työaikaa, kun lääkkeet on valmiiksi annosteltu. Myös asiakkaille kertyy kustannussäästöjä.

Annosjakelupalvelussa apteekit toimittavat asiakkaan lääkkeet kerta-annospusseihin pakattuna kahdeksi viikoksi kerrallaan. Uudenlaisen toimintamuodon lasketaan säästävän huomattavasti kustannuksia ja erityisesti hoitohenkilöstön työaikaa.

Imatran kaupunki on laskenut, että työajassa säästöä kertyy 6-8 tuntia yksikköä kohti eli yhden hoitajan työpäivän mittainen rupeama.

- Myös asiakkaille siitä kertyy säästöä. On laskettu, että vuodessa helposti jopa sata euroa. He maksavat jatkossa ainoastaan niistä pillereistä joita käyttävät. Enää ei käy niin, että ostetaan sadan kappaleen purkki, josta puolet jää käyttämättä, kun huomataan ettei lääke sovikaan, kaupungin vanhuspalvelujohtaja Eija Rieppo sanoo.