Alustava tilinpäätös kesästä tyydyttävä

12.7.2017 4:00Tekstikoko: AAA
Kuva: mIKA sTRANDÉN

Imatran tapahtumakesän saldo alkaa olla laskettavissa.

Kaupunki on käyttänyt viime vuosina tavoitteellisesti rahaa aktiivisen toiminnan infrastruktuuriin, eikä satsaus ole ollut turha.

Kansallinen pesäpalloviikonloppu toi katsojia ennätyksellisen paljon runsas viikko sitten, ja Imatran ajot pääsivät järjestäjien mukaan katsojatavoitteeseensa.

Tällä hetkellä vallitsee yleinen tyytyväisyys tapahtumien järjestämisestä.

Myös Imatran kaupungin kannalta tilanne on tyydyttävä. Se on käyttänyt viime vuosina tavoitteellisesti rahaa aktiivisen toiminnan infrastruktuuriin, eikä satsaus ole ollut turha. Tämä vuosi on täyttänyt toiveet joka puolella.

Pesäpalloväen tavoite pääsarjaan noususta on toteutunut, ja jääkiekossakin on saatu tavoiteltu sarjanousu. Nämä olivat eräänlaisia katsojalupauksia, vastikkeeksi satsauksille suorituspaikkoihin.

Ajojen osalta tilanne on tätäkin parempi. Kahden kerran jälkeen on jo nähtävissä taso, joka katsojamäärissä Imatralla on mahdollista saavuttaa. On myös saatu valmiiksi ne perusinvestoinnit, joita ajojen järjestäminen vaatii.

Selkeät toiminnan raamit lähivuosille ovat hahmollaan. Tapahtuma on saateltu kaupungin puolelta hyvin matkaan, ja jatko on moottoripyöräilystä innostuneiden katsojien varassa. Kahden vuoden hyvien kokemusten jälkeen voidaan toivoa, että sarjan järjestäjä pystyy antamaan vakiopaikan Imatran osakilpailulle. Se vahvistaisi edelleen tapahtuman suunnittelua.

Hannu Ojala