Pääkirjoitus

Matkailijalla on mistä valita

16.6.2017 4:00Tekstikoko: AAA
Kuva: Kai Skyttä

Kesäisen aurinkoiset päivät pistävät kaupungin liikkeeseen. Imatralla keskusta tuntuu heräävän eloon ravintoloiden ja kauppojen ulottaessa toimintaansa kaduille. Kaivatun lisän tarjontaan tuovat Inkerinaukiolle ja Koskenpartaalle ilmestyneet torikojut, katusoittajista puhumattakaan.

Kesäaikaan suosittuja ovat myös risteilyt sekä Vuoksella että Saimaalla.

Kaupunkimaisuuteen kuuluvat monenlaiset palvelut. Imatralla uusimpana niistä paikkaansa hakevat kaupunkipyörät, jotka monitoimimies Jani Telkkä on tuonut Imatralle. Vuoksenniskaa eri tavoin elävöittänyt yrittäjä on nyt viikon verran testannut toimintaa, joka on tuoretta meille, mutta tuttua maailmalle. Koska Imatralle vierailulle tulevat matkailijat todennäköisesti osaavat turistikohteestaan vastaavaa palvelua jo odottaa, saattavat kaupunkipyörät hyvinkin löytää asiakkaansa.

Vaikka Imatran keskusta on tiivis, on kaupungissa runsaasti nähtävää päivän mittaisten patikkaretkien päässä. Turisti ei juurikaan liiku taksilla, vaan tarjolla on oltava vaihtoehtoja siirtyä paikasta toiseen myös ilman omaa autoa. Kaupunkipyörien ohella katujuna Wuoksi-Wille sekä myös Imatran oma joukkoliikenne luovat verkoston, joka joko nostaa tai laskee kaupungin palvelutasoa. Yhteyksien pelatessa Imatran eri kaupunginosat lähentyvät toisiaan ja esimerkiksi Ukonniemi muodostuu keskustassa yöpyvälle vaivattomaksi pistäytymispaikaksi.

Uutterille yrittäjille on nostettava peukkua. Matkailijoiden palveluna näyttäytyvät toiminnat ovat aina myös kaikkien kaupunkilaisten ulottuvilla. Monipuolista ja virkeää palvelutasoa pidetäänkin yllä vain sitä käyttämällä.

Mari Pajari
mari.pajari@uutisvuoksi.fi