Pääkirjoitus

Ketterä ansaitsi sarjanousun

1.6.2017 4:00Tekstikoko: AAA
Kuva: Hannu Ojala
Imatran jäähallin käyttöasteen nousuun kirittäminen kuuluu Base Campin tehtäviin.
Imatran jäähallin käyttöasteen nousuun kirittäminen kuuluu Base Campin tehtäviin.

Imatran kiekkokansa sai keskiviikkona odotetun uutisen. Ketterän edustusjoukkue pelaa kuin pelaakin ensi syksynä Mestiksen kaukaloissa, kun Kajaanin Hokin sarjapaikka kariutui taloudellisiin ongelmiin.

Ketterä viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhliaan.

Vaikka Mestis-lisenssin piti olla yksinkertaisella matematiikalla laskettuna varma jo alkuviikosta, ei kiekkojoukkueen toimistolla uskallettu vielä juhlia. Jääkiekon saralla kabinettipeleillä on tehty hetkittäin erikoisiakin sarjakiinnityksiä. Tällä kertaa tuulet Etelä-Karjalalle olivat suotuisat ja päätös Mestiksen uudesta miehityksestä saatiin vauhdikkaasti.

Ripeys olikin hyvästä. Ketterällä on edessä tarmokas kesä, kun se muuttaa suunnitelmansa uudelle tasolle sopivaksi. Vaikka imatralaisjoukkue on ollut jo monin tavoin valmistautunut sarjanousuun sekä organisaationsa että budjettinsa kautta, tuo muutos työtä. Käytännön uudistusten ohella on katsottava kokonaisuutta kauempaa. Joukkueen arvonnousun on nostettava ammattimaisuutta joka portaassa, jotta uudet mahdollisuudet varainhankinnassa saadaan hyödynnettyä.

Mutta mikäs töitä on tehdessä, sillä Imatralla tämä osataan. 1980—1990-luvuilla imatralaiskiekkoa pelattiin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla sen verran tiiviisti, että perinteistä on helppo ammentaa. Ja jos uutinen tuotti Imatralla riemunkiljahduksia, saattoi hymynkare nousta suupieliin myös naapurikaupungin Kisapuistossa. Maakunnallinen yhteistyö Ketterän ja SaiPan välillä lyö tiivistyessään pöytään melkoiset valttikortit molempien menestykselle.

Mari Pajari
mari.pajari@uutisvuoksi.fi