Mikään ei riitä!

10.1.2017 20:38

Olemme jälleen saaneet lukea Lappeenrannan hallintokulttuurin saavutuksista. Me imatralaiset emme ole liittyneet sellaiseen yhteisöön, eikä yritykseen, jonka toiminta ei ole läpinäkyvää ja veronmaksajien etuja ajavaa.

Olemme saaneet lukea paikallisista lehdistä, että meitä on jälleen vedetty nenästä. Mitä ovat omat edustajamme tehneet asian eteen? Olemmeko antaneet kalifixille Jumalan valtakirjan? Vai onko sopimuksemme Eksoten kanssa vain blanko paperi?

Hankintavaltuus on 500 000 euroa, eikä sekään riittänyt. Liittymämaksut lienevät vielä nykyisin se kuluerä, joka on pakollinen ja kirjataan ensimmäisenä. Sitä ei tarvitse kysyä keltään, vaan jokainen voi katsoa sen Lappeenrannan Energian sivuilta, jos osaa. Vai onko kysymyksessä hätävalhe? Hankintavaltuus 1 000 000 euroa on törkeyden huippu ja vielä asiaa tuntemattomalle henkilölle. Onhan siellä varmaan tiimi, mutta kun on ehkä ensin päätetty toimittaja ja sitten sovitaan hinta, niin eikö se ole siinä?

Meillä on täällä Imatran Hossukassa edustussauna valmiina, niin sanottu ”Lintusen” sauna. Siellä on puhtaat uimavedet, hyvät ladut, hyvät juoksukankaat, hyvä urheilukenttä, hyvät jalkapallokentät, hyvä jäähalli, hyvä tennishalli sekä ehkä Suomen paras ampumarata. Ja kaikki vain kivenheiton päässä saunasta.

On siinä vierailla sekä Eksoten henkilökunnalla mahtavat ja halvat suorituspaikat. No, ainakin johtajille ja hallitukselle. Siivoojat saavat ehkä nauttia vain paikkojen siivoamisesta.

Kari Hauhia
Imatra