Katukanava

Valtio toivottaa Etelä-Karjalaan hyvää joulua

23.12.2016 4:00

Maan hallitus on useasti jo todistanut kyvyttömyytensä tehdä päätöksiä, jotka loisivat työpaikkoja sekä verotuloja kunnille. On kyllä jaksettu miettiä ja esittää toimia, joilla saadaan lisää rahaa kaverikapitalismiin.

Nyt rokotuksen kohteena on Etelä-Karjala. Kovasti remontoitu ja laajennettu Pelkolan raja-asema, jota on kunnostettu valtavalla määrällä rahaa ja työtä yritetään nyt saada ahtaalle sillä, ettei määrärahoja osoiteta toiminnalle. Toiminta tuo työpaikkoja, niin rajavartijoille, tullille, kaupalle kuin teollisuudelle. Tämä on se keino jolla tästä talouden suosta päästään eteen päin.

Meillä on jopa Immolassa rajavartijakoulutus! Mihin ihmeeseen tarvitaan koulutusta jos ei rajavartijoilla tehdä mitään? Mutta ei. Vedetään ne viimeisetkin piuhat irti Etelä-Karjalan hengityskoneesta.

On käsittämätöntä, että maakunta, joka luo itse kontakteja ympäri maailman ei saa mitään tukea valtiolta. Ei edes sen vertaa, että antaisivat meidän olla rauhassa, kun eivät mitään muuta keksi kuin kurjistamista. Toki tämän hetkinen ulkopolitiikka kertoo paljon siitä, millä mallilla maa lepää ”Suomi-Brändin” kanssa.

On laitettu Pelkolaan rahaa Suomesta, EU:sta, ja Venäjältä. On halua saada Pelkolaan vielä suurempaa toimintaa. Pelkolalla on mahdollisuus nostaa ylityskapasiteettia turistien osalta. On maata ja tonttia, jotta saataisiin terminaalitoimintaa alueelle. On teollisuutta ja kauppaa lähellä. Mutta ei.

Imatralla on osattu tehdä asioita niin, että positiiviselle imulle on tilaa ja se imu on vetänyt mukaansa. Ja kyllä me täällä Kaakon Kulmalla tullaan vastakin taistelemaan näiden omituisuuksien torjumiseksi. Koska meille tärkeää on työ, joka tuo työpaikkoja sekä verotuloja, joilla voidaan rahoittaa niin lapset kuin vanhukset, urheilu ja kulttuuri, kunnostaa tietä ja taloa.

Hallitus: kun olette ennenkin osanneet järjettömiä päätöksiänne perua, tehkääpä se nytkin. Antakaa rajavalvonnalle ja tullille tilaa toimia. Ei rakenneta muureja vaan siltoja.

Niina Malm
Imatran Sosialidemokraatit, pj