Meillä on vielä toisemme

19.12.2016 20:51

Tämä aika opettaa meitä monella tavalla, vaikka meidät yritetään opettaa olemaan hiljaa valittamatta, nöyrtymään ja selviytymään miten parhaaksi näemme. Meitä yritetään lannistaa ja nujertaa.

Toisaalta, ehkä tietämättä meille kuitenkin myös annetaan mahdollisuuksia avata uusia ovia, nähdä elämää, vaikka ihmisten järjestykseen laittaminen onkin päätynyt siihen, että meitä yritetään rankaista. Meidät on manipuloitu toimimaan vastoin tahtoamme, ilman että meitä lainkaan kuunnellaan, mutta todellisuudessa ihmisiä opetetaan etsimään toisenlaista tietä elämään. Inhimillisyyden ja välittämisen tietä.

Meidät opetetaan löytämään toisemme. Meille opetetaan ymmärrystä, läsnäolon taitoa, toisistamme välittämistä. Meiltä ei kuitenkaan voida viedä ihmisyyttä, ei ymmärrystä, ei kykyä empatiaan. Ei kykyä nauttia pilkahtavasta auringosta, ei tuulesta, ei sateesta. Miten paljon tämä aika opettaakaan meitä ymmärtämään elämän laajemman merkityksen. Meillä on vielä toisemme. Ja me tarvitsemme toisiamme. Nyt ja aina.

Birgitta Wulf-Luhtanen