KOLUMNI

Vapauttakaa vapaa-aika!

11.7.2017 4:00Tekstikoko: AAA

Vapaa-aika on muuttunut kilpailuksi siitä, kuka viettää sitä parhaiten. Karsintaottelut käydään somessa.

Somessa kukaan ei makaa pieruverkkareissa sohvalla.

Kuka on kattanut parhaan kesäjuhlapöydän? Kenellä oli hauskimmat bileet? Kuka sai isoimman kalan? Kuka on pisimmällä metsäretkellä jossain hevon kuusessa? Kenellä on ruskettunein kaveriporukka jossain kuumalla biitsillä? Kenellä on eteerisin kukkaseppele päässä?

Sosiaalisen median perusteella kaikki muut ovat koko ajan kuntosalilla, reippaalla vaelluksella, paljussa tai syömässä jotain todella hyvää.

He ovat jatkuvasti festareilla tai järvellä soutelemassa, heräilevät kumppanin kanssa valkoisista lakanoista jossain kaukomaassa, söräyttelevät smoothieta aamupalaksi ja illalla ottavat kuvan skumppalasista auringonlaskua vasten. He lukevat paljon kirjoja ja saavat paljon aikaiseksi. Heidän vapaa-aikansa on jatkuvaa juhlaa, iloista ja energisoivaa ikimuistoisten hetkien keräilyä.

Somessa kukaan ei makaa pieruverkkareissa sohvalla kaljan kanssa Simpsonit-maratonia katsellen.

Pahimmassa tapauksessa ihminen alkaa potea huonoa omatuntoa vapaa-ajastaan, koska ei osaa viettää sitä oikein. Tässä minä vain sohvalla möllötän, vaikka pitäisi olla toimittamassa raikasta sisältöä someen. Muutenhan kukaan ei usko, että olen r-e-n-t-o-u-t-u-n-u-t!

Vähän lohduttaa se, että varmaan ne muutkin välillä joutuvat tekemään jotain kurjaa tasapainottaakseen ihanaa elämäänsä.

Myönnän, että valikoin itsekin sosiaaliseen mediaan vain parhaat otteet arjestani. Olen hillitön hamsteri vapaa-ajan oravanpyörässä.

Sometilini perusteella olen reipas metsänkävijä, innokas lukija ja kulttuurin kuluttaja. On juhlia, keikkoja, eläimiä, ystäviä ja auringonlaskuja. Käyn matkoilla, urheilemassa, ja välillä fiilistelen ruokaa.

Kunpa vain tietäisitte.

Alma Onali
Kirjoittaja on Kaakon Viestinnän kulttuuritoimittaja.