Uskosta, toivosta ja rakkaudesta

13.11.2013 4:00Tekstikoko: AAA

Lauantaina 9. marraskuuta pidettiin Ruokolahden kirkossa Anni Väänäsen konsertti, joka toi paikalle yli 500 kuulijaa. Konsertin tuotto 1767,50 euroa annettiin hyväntekeväisyyteen, terveysasemalta lainattavaa pyörillä kulkevaa suihkutuolia varten. Tunnin ja vartin kestänyt konsertti koostui lauluista, jotka kaikki löytyvät Sain lahjaksi laulun -levyltä. Levy on Anni Väänäsen ensimmäinen.

Anni Väänänen on 25-vuotias. Yksitoista vuotta sitten, 14-vuotiaana, hän menetti näkökyvyn toisesta silmästä sairauden seurauksena. 18-vuotiaana hän sokeutui täysin. Konsertissa esitetyt laulut koskettavat syvällisesti Annin omia tunteita ja kokemuksia kuluneiden yhdentoista vuoden ajalta; iloa, surua, vihaa ja toivoa. Monen silmissä oli kyyneleitä. Siitä voi päätellä, että moni sai esityksestä itsekin lohtua ja voimaa.

Kuulemaan tulleiden joukossa oli väkeä sekä läheltä että kaukaa. Mukana oli sekä nuoria että vanhoja. Moni yleisön joukossa jakoi Annin kohtalon.

Yleisö palkitsi Annin lämpimillä suosionosoituksilla. Vielä pitkän aikaa viimeisen laulun jälkeen sai laulaja yleisöltään ruusuja ja halauksia. Illan lopuksi kuulijoita hemmoteltiin kahvilla ja karjalanpiirakoilla.

Lauantain konsertti oli yksinkertainen ja kodikas. Toteutuksessa oli aitoa talkoohenkeä. Laulua säestivät piano, viulu ja kitara. Lopputulos oli ihastuttava. Tällaisia konsertteja maailma tarvitsee.

Monella meistä on paljon opittavaa. Opittavaa on menetyksestä, vihasta, toivosta, uskosta. Anni Väänänen on taistellut urheasti. Hän on onnensa ansainnut.

Erityinen kiitos:

Ruokolahden Äijä Pepe Kovanen. Toivotti konserttivieraat tervetulleeksi, kertoi konsertin kulusta, hoiti äänentoiston ihailtavalla ammattitaidolla.

Eini Sulander. Kuvaili ja tulkitsi Ruokolahden kirkon historiaa ja ulkonäköä, kuvaili ja tulkitsi esiintyjän vaatetusta.

Soittajat. Sanna Kurronen (Piano), Sani Saloranta (Viulu, Eero Nykänen (Kitara).

Saija Vaittinen