KAUPALLINEN YHTEISTYÖ | Citymarket

Koululainen tarvitsee kunnon repun ja eväät – lue vinkit sujuvaan arjen aloitukseen!

2.8.2017 9:58

Elokuussa letkeät lomariennot vaihtuvat arkiseen aherrukseen. Imatran Citymarketista löytyy kaikki tarpeellinen repuista terveelliseen ruokaan.

Arki starttaa elokuussa mukavasti, kun koko perhe herkuttelee satokauden antimilla ja koululaisten työvälineet ovat kunnossa, sanoo Imatran Citymarketin kauppias Marko Tujula.

Tuttu ja turvallinen arki on kutsuva, kun sitä höystää syksyn mukavimmilla jutuilla: uusilla koulutarvikkeilla ja satokauden herkullisella ruoalla.

Jos kesä on kulunut tirisevän grillin äärellä, ruokavalion keventäminen voi houkuttaa. Elokuussa se on helppoa, sillä Suomen satokausi on parhaimmillaan ja kaupan valikoimat ovat sen mukaiset, sanoo Imatran Citymarketin kauppias Marko Tujula.

Kotimaisista kasviksista ja juureksista saa helposti herkullista mutta kevyttä ruokaa.
- Grilliäkään ei tarvitse siirtää syrjään, vaan grillatut juurekset ja kasvikset maistuvat esimerkiksi paistetun kalan kanssa.

- Välillä kannatta kokeilla rohkeasti riistaa ja lammasta tutumpien lihojen sijaan. Sienet sopivat hienosti lisukkeiksi ja rapujakin voi grillata, Tujula vinkkaa.

Hän suosii omassa pöydässään kurpitsoja ja punajuuria, jotka muhivat uunissa suussa sulaviksi. Kauppias kannustaa kokeilemaan myös hieman vieraampaa spaghettikurpitsaa, jolla voi korvata tavallisen vehnäspaghetin.
- Tämä kurpitsa maistuu varmasti myös perheen nuoremmille, Tujula lupaa.


KUNNON VÄLIPALA AUTTAA KOULULAISTA JAKSAMAAN

Vitamiinipitoisia kauden kasviksia ja marjoja kannattaa hyödyntää myös erilaisissa välipaloissa kuten smoothiessa ja rahkavälipaloissa.

Niitä voi ostaa joko kaupasta valmiina tai tehdä nopeasti itse, ja makuyhdistelmiä on lähes rajattomasti. Tujula kannustaa surauttamaan smoothien sekaan myös juureksia.
- Sitruksilla, inkiväärillä tai tuoreilla yrteillä saa hyvää vaihtelua makuihin.

Koululaisen reppuun voi pakata juurespaloja, jotka on helppo ja nopea syödä ennen harrastuksia. Aina ei tosin pelkkä juures riitä pitämään koululaisen nälkää kurissa.
- Erilaiset patongit ovat meillä todella suosittuja ja kun mukaan ottaa jogurttijuoman, vireystaso pysyy varmasti hyvällä tasolla, Tujula opastaa.


HYVÄ REPPU PITÄÄ RYHDIN KUNNOSSA

Pukeutumisosaston myyjä Jenni Härkönen auttaa tarvittaessa oikean repun valinnassa.
Pukeutumisosaston myyjä Jenni Härkönen auttaa tarvittaessa oikean repun valinnassa.

Kattavan ruokapuolen lisäksi Citymarketista löytyvät saman katon alta vaatteet, jalkineet sekä koululaisten ja opiskelijoiden tarvitsemat välineet kalentereista kontaktimuoveihin.
Reppu on monelle pienelle ja isommallekin koululaiselle syksyn tärkein hankinta. Uusi reppu on syytä hankkia viimeistään silloin, kun entinen on kulunut huonokuntoiseksi tai käynyt liian pieneksi.

Imatran Citymarketin tavaratalojohtaja Pekka Niemelä kannustaa lähtemään ostoksille hyvissä ajoin, sillä koulujen alettua valikoimat eivät välttämättä ole enää niin kattavat.
Reppua kannattaa aina sovittaa kaupassa, eikä ostopäätöstä pitäisi tehdä koskaan vain ulkonäön perusteella.

- Vääränkokoinen reppu voi aiheuttaa niska- ja hartiasärkyä ja jopa heikentää ryhdin kehittymistä, Niemelä varoittaa.

Sopivankokoinen reppu sen sijaan asettuu olkahihnoja säätämällä tukevasti kantajansa yläselkää vasten, eikä roiku selän alapuolella.

- Myös olkahihnojen leveys on hyvä tarkistaa. Liian kapea hihna painaa ikävästi ja liian leveä taas voi hiertää.

Perinteinen reppu on Niemelän mukaan ylivoimainen ykkössuosikki, mutta myös laukkuja hankitaan jonkin verran koululaisten kirjoja ja koulutarvikkeita varten.

- Uutuutena ovat tulleet niin sanotut jumppapussit, joissa voi kuljettaa esimerkiksi liikuntatunneilla tarvittavia varusteita. Näitä hankitaan reppujen lisäksi, Niemelä kertoo.

K-Citymarket Imatran valikoimista löytyy paljon erilaisia koulutarvikkeita.
K-Citymarket Imatran valikoimista löytyy paljon erilaisia koulutarvikkeita.

Kynät, viivaimet ja pyyhekumit tarvitsevat tietysti myös oman säilytyspaikkansa. Niemelän mukaan suosituin on putkimallinen peruspenaali, mutta valikoimista löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja. Penaalien koristeena on niin leluhahmoja kuin elokuva- ja urheilusankareitakin.

- Hyvin toimiva vetoketju on laadukkaan penaalin tunnusmerkki numero yksi, Niemelä neuvoo.

 

 

MUISTA NÄMÄ ELOKUUSSA

1 Reppuostoksille kannattaa lähteä hyvissä ajoin, jotta valikoimista löytyy sopiva.
2 Reppu voi vaikuttaa jopa ryhtiin, joten sovita sitä aina ennen ostopäätöstä. Reppu ei saa roikkua tai hiertää.
3 Kauden kasviksista ja marjoista saa terveellisiä ja nopeita välipaloja. Esimerkiksi marjaisat smoothiet maistuvat kaikenikäisille.
4 Grillikausi jatkuu edelleen. Grillaa syksyn pimenevissä illoissa kotimaisia kasviksia, kalaa ja rapuja.